Depeche Mode majú po štyroch rokoch nový album Delta Machine, ktorého vydanie oslávili 24. marca špeciálnym koncertom vo Viedni. Na osobné prianie Martina Gorea na ňom ako "predskokan" vystúpil slovenský harfista Michal Matejčík. Jeho koncert bude vrcholom oficiálnej slovenskej "release party", ktorá sa bude konať v sobotu (6.4.) v Nu Spirit Clube.

Počas noci, ktorá je slovenskou oslavou vydania Delta Machine (recenzia), zaznejú okrem noviniek a najväčších hitov Depeche Mode aj rôzne rarity, špeciálne remixy a live nahrávky. "Projekcia ponúkne raritné videá a fotografie kapely, ktoré ste ešte nemali možnosť vidieť, ale aj známe videoklipy a live záznamy z rôznych vystúpení. Zároveň album Delta Machine oficiálne pokrstíme," hovorí za organizátorov Andrej Kratochvíl. Ako informuje, cena vstupeniek na túto akciu v predpredaji je 6 €, na mieste to bude 7 €. Viac informácií o akcii nájdete na stránke Depechemode.sk.

SÚŤAŽ: Voľné vstupy a CD Delta Machine môžete získať v súťaži na Facebooku.

Gore sa pri vystúpení Slováka usmieval

Špeciálnym hosťom bratislavskej release party bude Michal Matejčík, ktorý pri tejto príležitosti vysvetlil, ako sa mu podarilo zahrať si pred Depeche Mode vo Viedni. "Ku skupine sa dostal môj vianočný koncert pre Rádio_FM, na ktorom som hral ich skladby prearanžované na harfu, a Martin Gore prišiel s myšlienkou, či by som nevystúpil na ich 'launch evente' vo Viedni ako predskokan. Bola to pre mňa ako hudobníka obrovská česť a pocta, keď ma sám autor piesní pozval, aby som pred ich vlastným živým koncertom odohral ich piesne na harfe," hovorí Michal.

"Moje vystúpenie potom sledoval z boku pódia a usmieval sa, keď videl, ako fanúšikovia reagujú na túto 'predkapelu'. V histórii tejto kultovej skupiny sa nikdy nestalo, aby predskokanovi bolo dovolené hrať ich piesne a preto fanúšikovia uvítali túto zmenu. Po koncerte so mnou prehodil par viet a musím povedať, že je to neuveriteľne milý chlapík," prezradil rodák zo Žiliny, ktorý aktuálne žije vo Viedni. Po svetovom turné, ktoré odohral s George Michaelom, je to jeho ďalší veľký úspech.

Slovenskí fanúšikovia, ktorí sa zúčastnili viedenského koncertu (reportáž), zároveň volajú po tom, aby bol predskokanom aj na májovom koncerte na bratislavských Pasienkoch. O Michalovi Matejčíkovi sa viac dočítate v rozhovore, ktorý prinesieme zajtra. 


Mimochodom, harfista nie je jediným Slovákom, ktorého umenie mohli oceniť nielen návštevníci spomínaného koncertu ale aj fanúšikovia Depeche Mode po celom svete. Pred pár dňami sme priniesli rozhovor s kameramanom Ivanom Ábelom, ktorý v USA ako člen tímu režiséra Timothyho Saccentiho s kapelou natáčal videoklip Heaven a nové koncertné vizuály.

Pripravuje sa najväčšia Depeche Mode party pre 4000 ľudí

25. mája sa v Bratislave po tretíkrát predstaví kapela Depeche Mode naživo. Po skončení koncertu je v spolupráci s organizátorom koncertu XL promotion a Depechemode.sk pripravená najväčšia Depeche Mode party, aká kedy na Slovensku bola. V Hant aréne (hala Pasienky) bude pokračovať depešácka zábava až do skorého rána pod taktovkou trojice dídžejov Diablo & Krto & Caleydon. Špičkový zvuk, veľkoplošná projekcia a špeciálne svetlá umocnia dokonalý zážitok z "čiernej oslavy".

Posledné vstupenky na bratislavský koncert Depeche Mode a exkluzívne aj na oficiálnu afterparty sú v predaji prostredníctvom služby Predpredaj.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Andrej Kratochvíl.

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode