Uznávaná slovenská divadelná a filmová herečka a speváčka pre svojich fanúšikov pripravila koncertné turné, v rámci ktorého navštívi šesť slovenských miest. Na májových koncertoch predstaví živú verziu svojho šiesteho albumu Jolanka, vydaného v decembri minulého roka v produkcii slovenského vydavateľstva Pavián Records.

Autorsky sa na albume Jolanka, už po šiestykrát, podieľal osvedčený tandem Milan Vyskočáni (hudba a produkcia) a Peter Lipovský (texty). Jedným textom prispel Milan Lasica a po prvýkrát si jednu pieseň otextovala aj samotná speváčka. Ide o skladbu Édesanyám venovanú zosnulej mame, napriek tomu nejde o smutný album - práve naopak. "Chcela som urobiť bláznivý album s trúbami, cimbalom a husľami, taký, aby z neho išiel temperament a radosť," osvetľuje pozadie vzniku albumu speváčka Szidi Tobias, ktorej práve mama zvykla hovoriť, aby nahrala album, na ktorý sa bude dať tancovať.

Prečítajte si recenziu: Szidi Tobias má na novom albume všetkých v paži

Koncertnú verziu albumu Jolanka si v máji budú môcť vypočuť fanúšikovia v šiestich slovenských mestách. Zažiť koncert Szidi Tobias je ako prežiť hudobnú oslavu života v podaní skvelých muzikantov sprievodnej skupiny v zložení Marcel Buntaj, Martin Gašpar, Milan Osadský, Milan Vyskočáni, Richard Šimúrka, Andrej Gál.

Termíny koncertov:

5. 5. - Žilina, Mestské divadlo
10. 5. - Poprad, Aquacity
11. 5. - Prešov, Kino Scala
19. 5. - Nitra, Staré divadlo Karola Spišáka
25. 5. - Trnava, Kino Hviezda
26. 5. - Bratislava, Stará tržnica

Zdroj: PR / Dr. Horák
Foto: Facebook.com/sziditobias

Súvisiaci interpreti: Szidi Tobias