Legendárna britská kapela The Rolling Stones zverejnila raritnú verziu hitu Brown Sugar s hosťujúcim gitaristom Ericom Claptonom. Muzikanti nahrali skladbu v roku 1970 počas narodeninovej oslavy gitaristu formácie Keitha Richardsa.

Pieseň Brown Sugar pôvodne vyšla na albume Sticky Fingers (1971), špeciálna verzia s Claptonom sa bude nachádzať na reedícii tejto štúdiovky. Tá sa dostane na trh 9. júna a bude obsahovať aj množstvo ďalšieho bonusového materiálu. Fanúšikovia sa môžu tešiť na alternatívne verzie piesní ako Wild Horses, Bitch, Can't You Hear Me Knocking či Dead Flowers, ku ktorej nedávno zverejnili videoklip. Súčasťou reedície nahrávky bude aj päť skladieb, ktoré kapela nahrala v roku 1971 počas koncertu v londýnskom klube Roundhouse.

Deluxe box set ponúkne navyše dve piesne, ktoré pochádzajú z vystúpenia formácie z toho istého roku z klubu Marquee, a super deluxe box set bude obsahovať aj koncertný záznam Get Yer Leeds Lungs Out, ktorý kapela nahrala v roku 1971 na Leeds University. Na trh sa dostane aj reedícia albumu Sticky Fingers s upraveným obalom, ktorý v čase pôvodného vydania navrhli pre španielsky trh.

Skupina sa v súčasnosti nachádza na severoamerickom Zip Code Tour, ktorému v stredu 20. mája predchádzal špeciálny koncert pre 1200 ľudí v Los Angeles. Muzikanti počas podujatia, na ktoré sa prišli pozrieť napríklad aj Jack Nicholson, Bruce Willis, Harry Styles či Leonard Cohen, predstavili aj všetky skladby z nahrávky Sticky Fingers.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/Francisco Seco

Súvisiaci interpreti: The Rolling Stones