Najväčším dôvodom na radosť je pre sympatickú speváčku jej trojmesačný synček, no v rámci materskej dovolenky sa rozhodla pripomenúť sebe aj fanúšikom nemenej šťastné obdobie pred jeho narodením. To patrilo jej ostatnému albumu Amulet (2013), na ktorom sa nachádza aj pieseň Bodliak. A práve k nej dnes na Hudba.sk premiéruje svoj thajský videoklip.

"V klipe účinkujem ja, krásna thajská príroda, kláštory a more. Jednoducho sa mi Thajsko ako krajina veľmi páči a som rada, že sa nám tam podarilo nakrútiť videoklip. Režisérom a kameramanom je opäť Braňo Jass z Frametouch, autor klipov Dýcham a Krásne dni," hovorí Zdenka Predná, ktorá je autorkou textu piesne Bodliak. Hudbu zložila spoločne s Andrejom Hruškom zo štúdia Littlebeat. Novinku už fanúšikovia poznajú z albumu Amulet, ktorý v novembri 2013 pokrstila speváčka a Zdenkina kamarátka Jana Kirschner. Už vtedy bolo jasné, že Bodliak je adeptom na singel pre letné mesiace a bezstarostné obdobie dovoleniek.

Nakrúcanie videoklipu však nebolo také jednoduché, ako sa pri jeho pozeraní môže zdať. "Filmovali sme prevažne na ostrove Koh - Samui v Thajsku. Bolo to veľmi príjemné, hoci kvôli extrémnemu počasiu a presunom cez ostrovy z miesta na miesto motorkami, aj dosť náročné," spomína Zdenka, ktorá si však v exotickej krajine aj oddýchla. "Po dvoch, troch dňoch intenzívneho nakrúcania, sme už len dovolenkovali," dodáva s úsmevom.


Bodliak uzatvára kapitolu

Nový videoklip uzatvára jednu etapu speváčkinho života. Zdenka ako čerstvá mamička syna Oskara prežíva aktuálne najkrajšie obdobie v živote, čo sa odzrkadlí aj v pripravovaných piesňach s jej partnerom Oskarom Rózsom. "Príde čas, keď budeme pripravení prezentovať našu novú tvorbu. S Oskarom ideme od minulého leta na inšpiratívnej vlne a prirodzene vznikli nové pesničky, ktoré ma úplne vystihujú. Tento klip prezentujem ako symbolickú bodku za jednou životnou etapou," uzavrela Zdenka Predná.

Jej štvrtý album Amulet bol zásadnou nahrávkou v jej doterajšej hudobnej kariére. Väčšina z jedenástich piesní vznikla pod producentskou taktovkou Martina Šrámka a Andreja Hrušku zo štúdia Littlebeat. K spolupráci na albume si speváčka prizvala Janu Kirschner, Vojtěcha Dyka, producenta Lososa a rapera Lyrika z kapely Zlokot, rapera Ideu, či Milana Adamca. Názov albumu je odkazom na rodné mesto speváčky. Banská Štiavnica je pre Zdenku nielen domovom, ale aj zdrojom inšpirácie, synonymom pocitu bezpečia a súkromia, a preto jej venovala pieseň Amulet - Štiavnica.

Vypočujte si Amulet na Deezeri:



CD Amulet je možné zakúpiť v internetovom obchode iPark.sk.

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou. Všetky novinky a informácie o Zdenke Prednej nájdete na oficiálnych stránkach www.zdenkapredna.sk a www.facebook.com/zdenkapredna.

Súvisiaci interpreti: Zdenka Predná