Televízne spevácke šou bývajú neraz ozajstnou prehliadkou talentov. Po zhasnutí svetiel a uprataní konfetov, ktoré sa dostanú víťazovi, však málokto dokáže využiť marketingový potenciál získaný zo súťaže. Superstaristi Jaroslav Smejkal, Štefan Pčelár či Veronika Stýblová nechcú upadnúť do šoubiznisového zabudnutia a na svojich singloch si nechávajú naozaj záležať.

Od konca tretej česko-slovenskej SuperStar ubehli dva mesiace a výsledok finálovej dvanástky nádejných talentov sú tri single. Jaroslav Smejkal, Veronika Stýblová a Štefan Pčelár už pilne pracujú na tom, aby vyťažili z rýchlo nadobudnutej slávy čo najviac a presadili sa na česko-slovenskom trhu. Porovnajte si single, s ktorými to chcú dokázať. 

Kuť železo, kým je horúce

Prvým superstaristom, ktorý predstavil svoju vlastnú tvorbu bol Jaro Smejkal. Naživo počas grandfináe dal ochutnávku toho, ako vyzerá, keď nespieva cudzie hity. O ten jeho - Nevermind - sa postarali Slováci. Bol to producentský tím z Creative Music House, ktorý sa postaral o štart kariéry Debbi, Celeste Buckingham či Bena Cristovao. V súčasnosti si však rebríčky plánuje podmaniť už druhým singlom Party Love.


Už o niečo viac času potrebovala Veronika Stýblová. Jej prvotina sa na videoportáli Youtube.com objavila iba pred tromi týždňami. Mladá speváčka to poňala naozaj realisticky a možno aj preto sa jej singel volá Too Hard To Break Through (Príliš ťažké preraziť, pozn. red.). Či to naozaj bude ťažké s týmto singlom posúďte sami: 


Štefan Pčelár vydával vlastnú tvorbu aj predtým. Na Internete si získala veľkú obľubu hlavne skladba Babka Natatrouská a Dedo Momuj ešte so skupinou BijouTerrier. V júli 2013 však Itcho, ako si nechá familiárne hovoriť, už ako najúspešnejší slovenský sútažiaci tretieho ročníka federálnej SuperStar, a tiež aj súčasť skupiny Jamestown, priniesol singel Because Of You.


A tí ostatní...

Do kategórie ostatných paradoxne patrí aj víťazka Sabina Křováková. Hoci mala album hotový už týždeň po triumfálnom víťazstve nad miláčikom Ewy Farnej, išlo iba o album cover verzii hitov zo SuperStar. Nevedno, aké má Sabína najbližšie plány, no podľa jej vyjadrenia by to malo byť "čím skôr", pričom sa spolieha na šťastie. 

Ani favorizovaný Adam Kukačka neprišiel ešte so singlom, v ktorom by znovu mohol dobyť svoje hudobné kráľovstvo. Dôvody má na to prosté: "Momentálne sa skôr učím do školy. Kvôli SuperStar som toho veľa zameškal, a tak všetko rýchlo doháňam. Snažím sa dať dokopy novú kapelu a snáď na jeseň začneme poriadne makať. Teraz v lete sa toho veľa nedeje."

Ďalším z obľúbených spevákov bol aj Martin Šafařík. Ten dal o sebe vedieť nedávno prostredníctvom nízkorozpočtového videoklipu k nespočetne ráz prespievanej skladbe od skupiny The Calling - Wherever You Will Go. Opäť teda ide o cover verziu. Nový a hlavne vlastný materiál je zatiaľ v nedohľadne. 


Autor: Marek Majzon (zdroj: Superstar2013.nova.cz)
Foto: TV Markíza