Východoslovenská indie-rocková kapela No Brake zverejnila videoklip k novému singlu Free Your Mind. Klip sa natáčal v Prešove v réžii vranovského štúdia Cube Art Pictures. Vydanie klipu bolo naplánované na leto, keďže podľa členov kapely je optimistická skladba vhodná práve pre toto obdobie.

"Osobne mám túto skladbu veľmi rád, lebo je taká veselá, preto sme tomu chceli prispôsobiť aj klip," vraví frontman kapely Juraj. Príprava klipu trvala dosť dlho, pretože sa v ňom vyskytuje veľa vizuálnych efektov, o ktorých prevedenie sa postarali Adrián Jenčo a Martin Kaperák. "Vo všetkých našich klipoch sme spolupracovali s talentovanými ľuďmi z nášho okolia a tak tomu bolo aj teraz. Prácu Cube Art sledujeme už dlhšie a veľmi sa nám páči," vraví basgitarista Maťo.

Výsledkom je netradičný klip plný nečakaných záberov, ktoré dopĺňajú pozitívny odkaz piesne. "Hoci sme mali približnú predstavu, ako by mal ten klip vyzerať, natáčanie bolo dosť spontánne. Objaví sa tam aj množstvo ľudí, ktorých sme stretli náhodou v uliciach Prešova. Našou obľúbenou pasážou je time-lapse, pri ktorom sme si užili najviac srandy a je v ňom veľa vtipných detailov, preto si to treba pozrieť viackrát," dodávajú členovia kapely.


No Brake je indie-rocková kapela, v ktorej sa stretli mladí hudobníci z Prešova, Bardejova a Starej Ľubovne. V roku 2013 vyšiel ich debutový album Hands Indie Air. Singel New Hope vyhral súťaž Demovnica a potom viackrát aj česko-slovenskú hitparádu Rádia_FM Osmička. Bol aj najhranejšou piesňou na Bandzone. Medzi ďalšie úspechy kapely patrí nominácia na Radio_Head Award v kategórii Nováčik roka za rok 2013, 3. miesto v súťaži Šariš Objav Východu a 3. miesto na medzinárodnom rockovom festivale Chelmstok 2011 v Poľsku. Kapela sa objavila aj vo finálovej desiatke tohtoročnej súťaže Dobré zo Slovenska.

Predchádzajúci videoklip kapely k skladbe Mankind Overboard bolo možné vidieť aj v českej hudobnej televízii Óčko. Staršia skladba Talks sa zase objavila v medzinárodnej internetovej televízii Balcony TV. Jej živé prevedenie na bratislavskej reštaurácii UFO je dostupné na internete. V súčasnosti kapela koncertuje na rôznych letných akciách a festivaloch. Okrem iných vystúpila aj na najväčšom slovenskom neziskovom festivale Deň pre Všetkých v Námestove a festivale Supersonic Valley 2015 v Sobranciach. Najbližšie koncerty sú zatiaľ naplánované v štyroch východoslovenských mestách: Košice, Svidník, Bardejov a Humenné.

Všetky aktuálne informácie o kapele nájdete na oficiálnej Facebook stránke www.facebook.com/nobrakeofficial.


Zdroj: No Brake
Foto: archív skupiny