Minulý piatok vydala britská speváčka Nao svoj debutový album For All We Know. Záujem o ňu vzrástol, keď sa tento rok umiestnila na tretej priečke v prestížnej ankete BBC Sound of..., ktorá predpovedá úspech nováčikov na hudobnej scéne. Teraz od nej jej vydavateľstvo očakáva veľké veci.

Londýnčanku objavil jej terajší manažér náhodne, keď spievala vokály na koncerte svojho kamaráta v klube Corsica Studios. V minulosti to bola jedna z aktivít, ktorými sa živila. "Bol v publiku a spýtal sa ma - kto si? Prečo som o tebe ešte nepočul? Chcel vedieť, či mám záujem robiť sólové veci, tak som mu povedala, že áno, ale som tiež šťastná, keď robím to, čo teraz. Našla som si spôsob, ako dostať zaplatené za spievanie, nevedela som, či sa toho chcem vzdať. Neskôr, keď som to začala skúmať, začala som skladať a cítiť sa silná, takže som sa rozhodla to nechať ísť a čakať, čo sa stane," poznamenala Nao na margo svojich začiatkov.

Začala pracovať na debutovom albume For All We Know, ktorý vyšiel len pred pár dňami. Strieda na ňom rôzne polohy od elektroniky, soulu až po funk. Predznamenali ho dve EP-čka a niekoľko singlov, vrátane spolupráce so skupinou Disclosure na ich albume Caracal. Z debutovej nahrávky zarezonovali piesne Bad Blood aj aktuálny singel Girlfriend, ktorý je vraj odkazom na hudbu speváka Princea.


V rozhovore pre magazín NME sa rozrozprávala aj o svojich cieľoch: "Ó, môj bože. Myslím si, že keby ste sa spýtali môjho vydavateľstva, chceli, aby som bola ako Adele, ale ja som si dala latku celkom nízko. Je zlé to priznať? Myslím si, že moja nahrávka je kultúrny album. Možno nie je taký, z ktorého sa predá v prvom týždni veľké množstvá, ale ľudia si o ňom povedia ústne medzi sebou. Potom ho začnú počúvať a časom to začne byť väčšie a nájde si svoje miesto. Milujem presne takéto albumy," myslí si 28-ročná speváčka.

O Adele však nepovedala posledné slovo. Nao tiež priznala, že úspešnú speváčku obdivuje za jej koncert na festivale Glastonbury, no zároveň si uvedomuje, že byť headlinerom na Pyramid stagei muselo byť skľučujúce. "Sledovala som Adele na Glastonbury a pomyslela som si, že očividne robila skvelú prácu, ale odovzdať sa toľkým ľudom...Chcela by som vedieť, na čo myslela predtým, než išla na stage. Predstavujem si, že to muselo byť veľmi odstrašujúce," uzavrela stúpajúca hviezda. 


Vypočujte si celý album For All We Know na Deezeri:



Text: Hudba.sk, mž (zdroj: NME.com)
Foto: Facebook.com/thisnao