Svoje prvé narodeniny oslávi najmodernejší futbalový štadión na Slovensku - City Arena v Trnave - v piatok 19. augusta odhalením sochy Antona Malatinského a koncertom skupiny Olympic. Lístky sú už v predaji.

City Arena pri príležitosti blížiaceho sa prvého výročia svojho otvorenia splní svoj sľub o tom, že štadión nebude slúžiť iba športu. Fanúšikovia sa môžu tešiť na koncert šesťnásobných držiteľov Zlatého, resp. Českého Slávika, legendárnej skupiny Olympic. Kapela, ktorá koncom minulého roka uzavrela albumovú trilógiu Souhvězdí nahrávkou Souhvězdí romantiků, zahrá slovenským fanúšikom svoje novinky aj najväčšie hity ako Dynamit, Želva, Snad jsem to zavinil já, Slzy tvý mámy, Dej mi víc své lásky či Jasná zpráva.

Kapela, ktorá v súčasnosti vystupuje v zostave Petr Janda (gitara, spev), Milan Broum (basgitara), Jiří Valenta (klávesy) a Martin Vajgl (hosťujúci bubeník) debutovala v roku 1968 albumom Želva. Nasledovali štúdiovky ako Pták Rosomák (1969), Jedeme jedeme (1971) či Olympic 4 (1973). Celkovo skupina vydala 17 štúdiových nahrávok.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Lístky na koncert sa z dôvodov lepšej akustiky, bezpečnosti a ochrany trávnika predávajú v limitovanom množstve.

Olympic zahrá k narodeninám City Areny Zdroj: PR

Narodeninové oslavy City Areny sa začnú už o 18:00 na pešej zóne na rohu Športovej ulice a Dolných Bášt odhalením sochy legendárneho hráča a trénera trnavského Spartaka Antona Malatinského, ktorý s týmto klubom získal tri tituly majstra československej ligy v rokoch 1968, 1972 a 1973. Takmer dva a polmetrová bronzová socha je autorským dielom Pavla Dubinu, ktorý sa spolupodieľal na tvorbe významných sochárskych objektov, akým je napríklad socha Milana Rastislava Štefánika na bratislavskom nábreží. Dielo bude odhalené pod záštitou Trnavského samosprávneho kraja a FC Spartak Trnava.

City Arena - Štadión Antona Malatinského je nový trnavský futbalový štadión, ktorý investor City-Arena, a.s. po kolaudácii odovzdal do majetku mesta Trnava. Moderný futbalový stánok, ktorý je v súčasnosti aj dejiskom medzištátnych zápasov Slovenska, bol slávnostne otvorený 22. augusta 2015. Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA s kapacitou takmer 19 000 miest (v závislosti od typu zápasu/podujatia). Súčasťou areálu je dvojpodlažné podzemné parkovisko, administratívne priestory, hotel a obchodné centrum s viac ako 120 obchodmi, multikinom s piatimi kinosálami, fitness centrom či jazzovým klubom. Celý komplex spĺňa štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti.  

Zdroj: PR článok (event2all), upravený a doplnený redakciou Hudba.sk
Foto: Facebook.com/skupina.olympic

Súvisiaci interpreti: Olympic