Ľudia sú čudní a doba je svojská, ale vďaka láske sa to dá prežiť. To je hlavné posolstvo nového singla skupiny No Name, ktorý poslucháčov neprekvapí, no fanúšikov určite nesklame. Ponúka totiž všetko, čím sa kapela preslávila - poetický text, naliehavosť Igora Timka a hudbu, ktorá stojí mimo akýchkoľvek trendov.

S Láskou je po piesni Povedz mi ďalším singlom z pripravovaného desiateho albumu kapely No Name, ktorý vyjde už začiatkom októbra. Autorom singla, ktorý mal premiéru minulý týždeň v Rádiu Slovensko a v českom Hitradiu, je líder skupiny Igor Timko. "Čím viac si uvedomujeme, že človek dokáže plnohodnotne žiť len vtedy, keď je milovaný. Skrátka, všetko sa dá, ale ustáť to vieme len s láskou. Pieseň je z môjho autorského pera a hudba aj text vznikali súčasne. Tento spôsob tvorby považujem za najlepší, pretože hudba s textom dozrievajú tým najprirodzenejším spôsobom. Navyše to, že v našej kapele sú autori, ktorí sú disponovaní textovo aj hudobne, nám dáva pocit slobody. Preto nie sme odkázaní na externých skladateľov," vysvetlil spevák.

Vzhľadom na tému a spracovanie sa až žiada povedať, že No Name v novinke svoj štýl a esenciu dotiahli do dokonalosti. Výsledok je možno pre niekoho neinvenčným gýčom, pre iného pop s jednoduchou, ale silnou myšlienkou, ktorá je podporená jednou z najsilnejších inštrumentálok v diskografii kapely. A niektorých možno práve táto skladba presvedčí, aby kapele, ktorá v posledných rokoch slávi viac úspechov v Česku ako na Slovensku, dal s novým albumom šancu. Osobne som nikdy nepatril medzi fanúšikov tvorby bratov Timkovcov, no v čase plných neistoty a nenávisti by takýto jesenný hit Slovensku určite neuškodil.


Nový klip, turné a blížiace sa výročie

No Name k piesni nakrútiť aj videoklip. "Oslovili sme režiséra Juraja Lehotského. Obhliadky nových lokácií do klipu sme absolvovali na konci prázdnin," hovorí Igor Timko, ktorý tiež prezradil názov očakávanej štúdiovky. "Nový album vydáme, ak sa nič dramatické nestane, presne 5. októbra. Naše ďalšie hudobné dieťa sa bude volať rovnako ako singel, teda S Láskou," prezradil Igor Timko.

Na tvorbe albumu sa podieľali všetci členovia skupiny, ktorú okrem speváka tvoria Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Vilo Gutray (basa) a Zoli Sallai (klávesy). Už pravidelným hosťom albumov No Name je Martin Gašpar, ktorý hrá na basovú gitaru v niekoľkých piesňach.

Skupina zakončila leto úspešným dvojkoncertom s populárnou českou kapelou Chinaski, ktorý sa konal pred týždňom v Pezinku. Jeseň bude v znamení propagácie nového albumu, väčšie koncertné turné po Slovensku však No Name chystajú až na začiatok budúceho roka. Možno bude spojené aj s predčasnými oslavami - v lete 2016 totiž uplynie 20 rokov od založenia skupiny. Všetky novinky a informácie o skupine nájdete na stránkach www.no-name.sk a www.facebook.com/noname.sk.

Prečítajte si: No Name sú na Slovensku stále pojmom, Chinaski potvrdili status obľúbencov

Text: Propaganda House (Nora Krchňáková), Patrik Marflák (perex + odstavec nad lyric videom)
Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: No Name