Trojica Take That, R&B spevák The Weeknd, ale aj legendy elektronickej hudby The Chemical Brothers doplnia line-up Apple Music Festivalu, ktorý sa odohrá medzi 19. a 28. septembrom v Londýne. Pridajú sa tak k Florence and the Machine, Pharrellovi Williamsovi, Disclosure a One Direction.

Apple Music Festival, ktorý sa až do vlaňajška nazýval iTunes festival, bude mať tento rok v skutku silný program. Po tom, ako jeho organizátori odhalili, že sa ho zúčastnia mená ako Florence and the Machine, Pharrell Williams, Disclosure a One Direction, potešili ďalších hudobných fanúšikov. K štvorici pripísali Take That, The Weeknd a The Chemical Brothers. Okrem nich však na koncertoch vystúpia aj skupina Little Mix či speváci Leon Bridges a James Bay.

Britský portál DigitalSpy cituje britskú skupinu a ich radosť z koncertného slotu na jednom z najväčších tohtoročných festivalov: "Tešíme sa, že budeme hrať náš úplne prvý Apple Music Festival ako súčasť takého úžasného line-upu. Turné v UK sme si užili a tešíme sa na hranie v Roundhouse v septembri ešte pred tým, ako pôjdeme na turné po Európe."

Roundhouse je bývalé londýnske železničné depo premenené na koncertnú sálu. Práve tu sa festival začína už 19. septembra. Jednotlivé vystúpenia budú vysielané naživo a streamované tiež na požiadanie (on-demand) prostredníctvom služby Apple Music. Ďalší materiál bude dostupný s aplikáciou internetového rádia Beats 1, informovala tlačová agentúra AP.

Festival, ktorý sa koná už osem rokov, dostal tento rok nové meno, aby podporil novú aplikáciu Apple Music. V minulosti na ňom ešte pod hlavičkou iTunes festivalu vystupovali napríklad Adele, Lagy Gaga, Justin Timberlake alebo Elton John.

Zoznam dátumov potvrdených koncertov v rámci Apple Music Festivalu:

20. september - Take That
22. september - One Direction a Little Mix
23. september - The Weeknd
24. september - The Chemical Brothers
25. september - Disclosure
26. september - Pharrell Williams a Leon Bridges
28. september - Florence and the Machine a James Bay


Text: Hudba.sk
Foto: Facebook.com/ChemicalBros

Súvisiaci interpreti: Chemical Brothers, Take That