Koniec prázdnin priniesol na Slovensko ochladenie, no z dvoch najnovších domácich klipov ešte sála nefalšované leto. O tieto vizuály sa postarali Miky Mora so Slipom a formácia 4D. Zo zámoria dorazili nové videá od Seana Pricea, Taliba Kweliho či R.A. The Rugged Mana. Lupe Fiasco zas ponúkol zdarma nové EP.

Miky Mora plánuje tento mesiac vydať novú sólovku Diktátor, z ktorej predstavil už štvrtú ukážku. Je ňou reprezentačná skladba s názvom Staré časy, v ktorej mu asistujú Slipo a na refréne Mišo Biely. Track, ktorý sa dostal von priamo vo forme videa, produkoval Marek Šurin.

Miky Mora feat. Slipo & Mišo Biely - Staré časy

4D v zložení Čistychov, DNA, Mišo Biely a G-Bod ešte vlani v apríli vydali druhý album s jednoduchým názvom 4. Teraz sa k nemu vracajú s novým klipom ku skladbe Dážď nezastavíš, ktorú produkoval Viktor Hazard. Ten si okrem toho zahral aj vo videu.

4D - Dážď nezastavíš

Label Duck Down usporiadal minulý týždeň v New Yorku spomienkovú akciu na počesť nedávno zosnulého Seana Pricea, na ktorej vystúpilo viacero špeciálnych hostí. Takmer štvorhodinový záznam z tohto večera si teraz môžete pozrieť aj vy, rovnako ako kratšie tribute video. Duck Down okrem toho zverejnil aj klip k Seanovej skladbe Figure More z jeho mixtapeu Songs In The Key Of Price, ktorý vyšiel už posmrtne. A aby toho nebolo málo, Chris Rivers venoval svoj tradičný piatkový freestyle práve Seanovi, keď zarapoval do beatu z jeho tracku Figure Four.

Sean Price Memorial Show @ SOB's

Sean Price Tribute

Sean Price feat. Illa Ghee - Figure More

Chris Rivers - RIP!


Talib Kweli minulý mesiac vydal nový album Fuck The Money, ktorý ohlásil len tesne predtým a následne ho poskytol zdarma na stiahnutie. Novinka obsahuje aj rovnomennú skladbu s hosťujúcim Cassperom Nyovestom, pričom práve tá sa teraz dočkala aj videa.

Talib Kweli feat. Cassper Nyovest - Fuck The Money

Lupe Fiasco prekvapil fanúšikov, keď bez varovania vydal nové EP s názvom Pharaoh Height, ktoré navyše poskytol zdarma na stiahnutie. Nahrávka obsahuje šesť skladieb s celkovou dĺžkou 22 minút. Získať ju môžete TU.

Lupe Fiasco - Pharaoh Height EP

Method Man pokračuje v promovaní svojho nového albumu The Meth Lab, na ktorom nájdete aj skladbu Water. V nej hosťuje Chedda Bang a práve k tejto spolupráci vzniklo lyric video.

Method Man feat. Chedda Bang - Water (Lyric Video)

R.A. The Rugged Man síce vydal album Legends Never Die už pred vyše dvoma rokmi, to mu však nebráni k nemu nakrútiť ďalšie video. To vzniklo ku skladbe Tom Thum pomenovanej po austrálskom beatboxerovi, ktorý do nej prispel svojimi skills a teraz si zahral aj v klipe.

R.A. The Rugged Man - Tom Thum

Kxng Crooked a Truth Ali nakrútili video k tracku Don't Close Your Eyes (Ashamed), ktorý spoločne nahrali na kompiláciu When Music Worlds Collide. Skladba je coververziou piesne Don't Close Your Eyes, ktorú v roku 1987 nahral už zosnulý country spevák Keith Whitley.

Kxng Crooked & Truth Ali - Don't Close Your Eyes (Ashamed)

Dnes už spomínaný Chris Rivers, syn legendárneho Big Puna, po sérii piatkových freestyleov rozhodol ohlásiť nový projekt Medicated Consumption. Z neho zároveň hneď ponúkol aj prvú ukážku v podobe tracku I Just Wanna Rap, v ktorom hosťujú Nitty Scott, MC a Whispers.

Chris Rivers feat. Nitty Scott, MC & Whispers - I Just Wanna Rap

Už tretí týždeň po sebe tu máme nový vizuál od Raz Simonea. Novinka sa volá Plottin a ide o druhú ochutnávku z pripravovaného projektu Trap Spirituals.

Raz Simone - Plottin

Cee Lo Green si na 13. novembra naplánoval vydanie nového albumu Heart Blanche. Na ňom nájdete aj singel Sign Of The Times, ktorý uzrel svetlo sveta pred niekoľkými dňami, pričom k nemu už vzniklo aj animované video.

Cee Lo Green - Sign Of The Times

Autor: Miguel Mitchél
Foto: en.likefm.org

Súvisiaci interpreti: Čistychov, Miky Mora