Režisér Dušan Rapoš dokončuje nový hudobný film, v ktorom hlavné úlohy zveril populárnym slovenským a českým hercom, a zároveň dal dohromady zaujímavú zostavu hudobníkov. Ešte predtým, než sa film dostane do kín, vyjde album, na ktorom sa nachádza aj nový česko-slovenský duet Kříž svůj neseme.

Režisér filmov Fontána pre Zuzanu či Rabaka Dušan Rapoš chystá nový filmový príbeh z muzikantského prostredia. O jeho scenár sa postaral Peter Šiška a hlavné úlohy si zahrajú Eva Vejmělková, Pavel Kříž, Leoš Mareš, Martin Dejdar či Maroš Kramár. Okrem obľúbených hercov na filme s názvom Muzzika spolupracujú aj známi hudbníci. Epizódnu rolu si v ňom zahrajú napríklad aj členovia slovenskej skupiny Kollárovci a na plátne by sa mali objaviť aj Jarek Nohavica a Peter Cmorik.

Tí spolu s Martou Jandovou či Pavlom Calltom napísali pre film 21 nových pesničiek, ktoré vyjdú už čoskoro na CD s názvom Muzzikanti. Ako prvú ochutnávku tvorcovia filmu na internete zverejnili práve duet päťnásobného slovenského Zlatého slávika a legendárneho ostravského pesničkára.

"Keď som dostal ponuku písať pesničky do tohto filmu, tak som sa potešil. Je to skladateľská výzva. Som veľmi šťastný, že Jarek prijal ponuku spolupracovať so mnou na tomto duete. Napísal na moju hudbu nádherný text. Táto pesnička je pre mňa skladateľské zadosťučinenie," uviedol Peter Cmorik, ktorému spev v češtine zjavne nerobí žiadny problém. Ako prezradil, ďalším z jeho duetov bude pesnička s Martou Jandovou.  


Slovenský spevák prepožičal vo filme svoj hlas hlavnému hrdinovi, zaznie v ňom aj duet Kříž svůj neseme. Kým na film si budeme musieť počkať až do februára 2017 (vyjsť by mal na Valentína), spomínaný album príde na pulty už v novembri. Okrem spomenutých interpretov sa na ňom podieľali aj Markéta Konvičková, Albert Černý, skupina Doga a ďalší.

Peter Cmorik sa okrem práce na pripravovanom filme chystá aj na veľké turné, na ktorom oslávi 10 rokov svojho pôsobenia na hudobnej scéne. Odštartuje už v novembri, zoznam miest a ďalšie podrobnosti nájdete na stránke ticketingovej služby Predpredaj.sk.

Autor: Peter Lehotský
Foto: Petarda Production