Skupina Chiki Liki Tu-a pokračuje v odmeňovaní svojich fanúšikov za ocenenie Album roka 2015 na Radio_Head Awards. Pred domácim, prešovským dvojitým krstom novinky 3x4=13 predstavuje videoklip k 16 rokov starému hitu Kuca Paca vo vynovenej verzii pre big band. Pozrite si ho v premiére na Hudba.sk.

"Keď vysnívané šťastie z očí sa ti stráca a zažral si sa ako špina do matraca, nevonia ti za štyri stovky tvrdá práca, vtedy zo života sa ti stáva KUCA PACA," spieva Martin Višňovský na koncertoch už od roku 2000 a publikum zakaždým živo reaguje. Textovo minimalistická pesnička Kuca Paca sa po šestnástich rokoch dočkala veľavravného videoklipu, plného náznakov a prepojení na text, ktorý pozostáva z 31 slov. Na to, aby vznikol tento animovaný stop motion klip, potreboval jeho režisér Erik Sikora skoro mesiac. 


Už tento víkend - v piatok 4. a sobotu 5. novembra - uvedú hudobníci z Chiki Liki Tu-a do života špeciálnu nahrávku 3x4=13 koncertmi v prešovskej Christianii. Kým v Bratislave boli krstnými otcami Lukáš Fila a Ozo Guttler z Korben Dallas (krstilo sa napríklad aj "homeopatickým rumom") a v Prahe sa tejto úlohy zhostili samotní členovia Chiki Liki Tu-a, mená prešovských krstných rodičov sa fanúšikovia dozvedia až priamo na koncerte. V rámci jesenného turné potom hudobníkov čaká ešte ďalších jedenásť koncertov.

Chiki Liki Tu-A 3x4=13 Tour:

4. 11. - Prešov, Christiania (krst albumu)
5. 11. - Prešov, Christiania (krst albumu)
10. 11. - Košice, Collosseum
11. 11. - Martin, Mestská scéna
12. 11. - Žilina, Smer music bar
16. 11. - Banská Bystrica, Klub 77
18. 11. - Ružomberok, Relax čajovňa
19. 11. - Lučenec, Tančiareň a Pivovar Franz
24. 11. - Nitra, Music a café
25. 11. - Kremnica, Akropola
26. 11. - Trenčín, Klub Lúč

PS: Kapela nedávno zverejnila aj novú verziu minuloročného hitu Milenka s videom, pripájame tiež dva krátke záznamy z koncertov v bratislavskom Randali.


Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček, PR manažér skupiny Chiki Liki Tu-a.

Foto: Bibiána Grebeňová Šedivá 

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a