Hudobno-tanečný projekt Made in Slovakia v decembri navštívil Košice, Bratislavu i Prahu. Kapelu IMT Smile a Umelecký súbor Lúčnica na spoločnom pódiu si prišlo vychutnať približne 31-tisíc nadšených divákov. Na ďalších čakajú ešte dve rozlúčkové predstavenia na bratislavskom Zimnom štadióne O. Nepelu.

Po premiérovom úspechu v roku 2014 sa IMT Smile a Lúčnica tešili ešte väčšiemu ošiaľu okolo ich predstavení koncom uplynulého roka. Netradičné spojenie folklóru a pop rocku si svojím neutíchajúcim záujmom diváci vypýtali hneď niekoľkokrát. S projektom Made in Slovakia tak slovenskí umelci dvakrát vypredali košickú Steel Arénu, neskôr absolvovali premiérové vystúpenie Prahe, kde sa na nich O2 aréne prišlo pozrieť 7000 ľudí, a rok 2015 zavŕšili dvoma beznádejne vypredanými predstaveniami v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

Made in Slovakia v Bratislave, december 2015 Zdroj: Ivan Džugan Viac fotiek z decembrových predstavení

Ivan Tásler: V najlepšom treba skončiť

Počas sviatkov členovia kapely aj ľudovo-umeleckého súboru načerpali energiu na posledné dve predstavenia, ktoré sa uskutočnia v Bratislave už o pár dní - 9. a 10. januára na Zimnom štadióne O. Nepelu. Diváci tak majú poslednú šancu zhliadnuť domácu šou svetových kvalít na koncertnom pódiu, nakoľko ide o rozlúčkové predstavenia. Potvrdzujú to aj slová lídra IMT Smile a jedného z producentov projektu, Ivana Táslera:

"Tých päť predstavení, ktoré sme v decembri odohrali, bolo úžasných. Opäť sme zažili tú neopísateľnú atmosféru a energiu publika. Napriek tomu, že tento projekt nám robí obrovskú radosť, je aj nesmierne náročný a čakajú nás naozaj posledné dve predstavenia. Aj keď tomu mnohí nemôžu uveriť a neustále sa nás ľudia pýtajú, či nepridáme ďalšie. Myslím, že v najlepšom treba skončiť... Aj keď prezradím, že končíme len na koncertných pódiách. Projekt bude ešte chvíľu žiť a máme s ním jeden veľký plán. Verím, že všetko pôjde podľa našich predstáv a čoskoro budem môcť prezradiť viac."

Termíny posledných predstavení:

9. január (19:00) - Zimný štadión O. Nepelu, Bratislava
10. január (19:00) - Zimný štadión O. Nepelu, Bratislava


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Anna Tásler-Onderková, PR manažérka projektu IMT Smile a Lúčnica. Viac na www.facebook.com/imtlucnica.

Foto: Martin Trenkler (titulná fotka), Ivan Džugan (fotografia v článku)

Súvisiaci interpreti: IMT Smile