Pred sériou letných festivalových vystúpení odohrá Katka Koščová s českou folkovou legendou Neřež v máji sériu klubových koncertov. V komornej atmosfére predstavia svoje čerstvé novinky a nezabudnú ani na rokmi overené piesne formácie Nerez.

Katka Koščová koncertuje ako hosť kapely Neřež od roku 2011, interpretuje v nej spevácke party zosnulej pesničkárskej ikony Zuzany Navarovej. Spoločné koncerty v Kolíne a v Táboře z konca roka 2012 zaznamenali a vydali živé CD Vlakem na Kolín, ktoré je prierezom ich doterajšieho spoločného koncertovania. Nájdete na ňom teda Katkine autorské pesničky, piesne formácie Neřež, a samozrejme aj najznámejšie piesne pôvodného Nerezu.

"S Neřež spolupracujeme už tri roky a je nám spolu stále veľmi pekne. S týmto turné a v tejto zostave to bude už viac ako 80 odohraných koncertov. Veľmi ma teší, že mám možnosť spievať s kapelou, na ktorej som vyrastala, o to viac, že nás to ešte stále neprestalo baviť," hovorí Katka Koščová.

Kapela Neřež na blížiacich sa koncertoch zahrá aj niečo zo svojej aktuálnej, zatiaľ nevydanej tvorby. Koščová so svojím klaviristom Danom Špinerom pridá tiež niekoľko kúskov z jej ostatného autorského albumu Oknom, ktoré vydala na jeseň 2014 už tradične pod značkou Slnko Records. Zostava na májovom turné Neřež: Katka Koščová (spev), Zdeněk Vřešťál (spev, gitara), Vít Sázavský (spev, gitara, husle), Filip Benešovský (spev basgitara) a Daniel Špiner (klavír, akordeón).

Prehľad pripravovaných koncertov:

18. 5. (19:00) - Trnava, kino Hviezda
19. 5. (20:00) - Martin, Mestská scéna
20. 5. (20:00 - Brezno, Bombura
21. 5. (20:00 - Prešov, Staré Dobré Mexico
22. 5. (19:00 - Prešov, Christiania
30. 5. (21:00 - Bardejov, I. Štadión fest
31. 5. (18:00) - Košice, Kasárne/Kulturpark

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Pivovar, manažér Katky Koščovej.