Je to už desať týždňov odkedy Adam Ďurica zverejnil svoj aktuálny pozitívny singel Neľutujem. Za pomerne krátku dobu si pieseň stihlo obľúbiť množstvo ľudí, o čom svedčí prvé miesto v iTunes Charts najsťahovanejších singlov i to, že skladba v prvý prázdninový týždeň stala najhranejšou slovenskou pesničkou v našich rádiách.

Je mnoho piesní, ktoré dokážu zaujať poslucháča hneď po prvom počutí, ale len pár takých, ktoré v poslucháčovi znejú, aj keď skladba dohrá. Podľa Adama Ďuricu je pieseň Neľutujem jednou z nich, a to najmä preto, že v sebe ukrýva príbeh úprimnej lásky a vyznanie, s ktorým sa je možné stotožniť. "Dnes už môžem smelo povedať, že pesnička Neľutujem ľuďom naozaj sadla a že sa do nej zamilovali. Pre mňa je najkrajší pocit to, že na mojich koncertoch ju ľudia spievajú od začiatku do konca, čo je až neuveriteľné," teší sa Adam Ďurica.

Skladba sa stala letným hitom, o čom svedčia aj desiatky pozitívnych komentárov pod videoklipom na YouTube a Facebooku. "Tak jednoduchá, ale tak pekná pesnička sa na Slovensku len tak ľahko nevidí. Klaniam sa. Text krásny, podmaz príjemný. Fakt som milo prekvapený, že je na Slovensku aj takýto spevák," komentoval Róbert Papp, ktorého nasledoval Franco Feri: "Ak mám byť úprimný, tak tohto speváka som doteraz nepoznal, ale táto pesnička sa mi veľmi páči. Palec hore."

Na margo skladby sa vyjadrili aj ďalší užívatelia, ktorí taktiež nešetrili chválou. "Ja nezvyknem fičať na slovenských pesničkách, ale táto je geniálna, krásna. Zaľúbila som sa do nej na prvé počutie. Zbožňujem ju, pospevujem si ju celý deň," napísala dievčina s prezývkou nikush47, pričom Margaritta406 dodala: "Nádherná pesnička. Pri jej počúvaní sa mi chce plakať pre spomienky, ktoré sa mi vynárajú a zároveň tancovať."


Pozitívna energia je nákazlivá

Emóciu skladby, ktorá je podľa IFPI momentálne najhranejšou slovenskou pesničkou našich rádií, umocňuje aj pozitívny videoklip z dielne Jaroslava Vaľka. Hneď po jeho odpremiérovaní začali v Adamovej mailovej schránke pribúdať správy s rôznymi otázkami a želaniami.

"Denne mi chodia maily, že by si rôzne páry priali, keby pieseň Neľutujem zaznela na ich svadobnom obrade alebo na rodinnej narodeninovej akcii. Dokonca som dostal správu od jedného chalana, ktorý chcel akordy na túto pieseň, pretože ju chcel zahrať na gitare svojej priateľke na ich výročie. A to ma veľmi potešilo. Som spokojný, lebo viem, že skladba spĺňa svoje posolstvo - je všade tam, kde sa ľudia tešia zo života," prezradil Adam Ďurica.

Hudobník najbližšie vystúpi na festivale Summer Domaša Fest, kde okrem aktuálneho hitu zaspieva aj duet so Zuzanou Smatanovou s názvom Miesta, ktorý rovnako boduje v slovenských rádiách.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Marek Kučera z vydavateľstva Universal. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Matúš Lošonský

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica