Justin Bieber sa spojil s dídžejmi Skrillexom a Diplom, aby jeho pôvodne sladkú baladu prerobili na nenásilný tanečný hit. V skladbe Where Are Ü Now tak hrozí, že vám kedysi sladký chlapec Hollywoodu, teraz búrlivák, bude znieť naozaj zaujímavo.

Jack Ü je spoločným bočným projektom dídžejov a producentov Skrillexa s Diplom. Dvojica mala svoju premiéru v rámci turné Mad Decent Bloc Party, čo je koncertná šnúra predstavujúca nových zaujímavých umelcov spod hlavičky hudobného vydavateľstva Mad Decent, ktorému šéfuje práve Diplo. Charakterizujú sa najmä elektronickou tanečnou hudbou a prvkami trapu.

Svoj debutový album Skrillex and Diplo Present Jack Ü vydali 27. februára práve pod značkou Mad Decent, ale taktiež aj pod Atlantic či OWSLA, v ktorom je Skrillex, vlastným menom Sonny Moore, spoluzakladateľom. Nahrávka dobyla iba rebríček tanečnej hudby v Amerike, no vo Veľkej Británii, kde elektronike celkom holdujú, skončil na 131. mieste. Paradoxom však je, že Where Are Ü Now, spolupráca s Justinom Bieberom, oslovila viac Angličanov než Američanov. V UK Dance Chart totiž skončila priamo na vrchole hitparády.

Skladba bola pôvodne nahratá ako klavírna balada pre album Justina Biebera. Produkoval ju Rick Rubin (Eminem, Adele). Bieber sa neskôr rozhodol, že skladbu pošle Skrillexovi a Diplovi, aby ju prerobili. Tí si ju napokon nechali pre svoju prvotinu. Príslušný videoklip spočíva v akejsi vďake fanúšikom. Hviezdne producentské duo ich totiž požiadalo, aby prišli pokresliť screenshoty z nakrúcania videa, z čoho vo finále vzniklo zaujímavé spojenie klasického videa s psychedelickou animáciou.


Autor: Marek Majzon (Zdroj: Rap-up.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber, Skrillex