Korben Dallas aj Zrní sa nedávno dostalo rovnakej pocty: predstavili sa na pódiu najprestížnejšieho domáceho festivalu v sprievode symfonického orchestra. Slováci vystúpili začiatkom júla na Bažant Pohode so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, Zrní hrali o týždeň neskôr na hlavnom pódiu festivalu Colours of Ostrava v sprievode Janáčkovej filharmónie.

Na jeseň obe kapely spoja sily a vyrazia na spoločné česko-slovenské klubové turné. U nás odohrajú päť koncertov počas druhej polovice októbra. Nejde pritom o ich prvú spoluprácu - vystúpenia v oboch krajinách si úspešne vyskúšali už minulý rok. Na základe pozitívnych skúseností sa rozhodli zopakovať si dvojkoncerty ešte raz.

Korben Dallas predstavia v kluboch nový koncertný program. Okrem pripravovaných singlov Sen a Kam ideme, ktoré skupina odpremiérovala na Pohode, zaznie aj úplne nová tvorba. Kapela navyše plánuje vytiahnuť z katalógu viacero starších skladieb, ktoré na koncertoch v poslednom čase nehrávala. "Záleží nám na tom, aby sa aj ľudia, ktorí nás videli hrať spolu so Zrní minulý rok, alebo v lete na festivaloch, mohli tešiť na niečo úplne nové a oplatilo sa im prísť," vraví frontman kapely Juraj Benetin.

Prečítajte si: Korben Dallas prekvapili Pohodu: Naživo predstavili duet s Anetou Langerovou

V čase turné by už mal byť na svete album, ktorý zachytáva projekt Korben Dallas Symphony. Veľká časť nahrávky, ktorú aranžoval Slavo Solović a produkoval autor filmovej hudby Petr Ostrouchov, už je hotová, vydanie sa plánuje na druhú polovicu októbra. Duet Sen s Anetou Langerovou, vrátane klipu, by mal vyjsť o mesiac skôr. "Dúfame, že na koncertoch budeme môcť fanúšikom už ponúknuť hotový album. Je to ambiciózny plán, ale zatiaľ sa nám našťastie darí plniť termíny a nahrávanie je už takmer ukončené. Veľmi sa tešíme na výsledok," hovorí bubeník Ozo Guttler.

Ani Zrní v týchto mesiacoch nezaháľajú. Okrem úspešného vystúpenia na Colours, kde zaznela tvorba kapely v aranžmánoch slovenského huslistu a skladateľa Stana Palúcha, sa môžu pochváliť aj novým klipom. Vznikol k skladbe Lazar z minuloročného úspešného albumu Následuj kojota, a jeho réžiu Zrní opäť zverili českému výtvarníkovi a pesničkárovi Jakubovi Čermákovi.


Obe kapely sa už teraz tešia na spoločné jesenné koncerty. "Minulý rok sme zistili, že si všetci sedíme ľudsky a aj videnie sveta máme veľmi podobné," hovorí manažér Zrní Tomáš Paleta. "Okrem toho, spolupráca má pre obe skupiny vynikajúci efekt. V Česku sú hviezdami skôr Zrní, a predstavujú tak Korben Dallas českému publiku. A na Slovensku je to zas presne naopak," dodáva. "V oboch krajinách chodia na naše spoločné koncerty podobné typy fanúšikov, a to je pre nás najlepší dôkaz toho, že táto spolupráca je prirodzená a úspešná," uzatvára basgitarista Korben Dallas Lukáš Fila.

Termíny slovenských koncertov spoločného turné Korben Dallas a Zrní:

22. 10. - Bratislava, Majestic Music Club
23. 10. - Žilina, Nová synagóga
24. 10. - Banská Bystrica, Urban Spot
30. 10. - Prešov, Stromoradie
31. 10. - Košice, Tabačka Kulturfabrik

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Termíny spoločných koncertov v Českej republike budú oznámené čoskoro.

Korben Dallas a Zrní Zdroj: PR

Redakciu Hudba.sk informoval manažér kapely Korben Dallas Matúš Németh.

Súvisiaci interpreti: Korben Dallas, Zrní