Kapela Peter Bič Project svoje "európske leto" zakončila na jednom z najväčších festivalov v susednom Poľsku. Po megakoncertoch v Slovinsku, Chorvástku a Švédsku zahrali na podujatí Top of the Top v meste Sopot po boku európskych hviezd ako Rick Astley, Belinda Carlisle, Amy Macdonald či Opus.

Úspešná slovenská skupina zahrala koncom augusta na jednom z najväčších festivalov v Európe - Top of the Top v poľskom Sopote, ktorý má vyše 50-ročnú tradíciu. Na jednom pódiu sa slovenskí hudobníci stretli viacerými známymi menami pop music. "Na tlačovke som bol v takom zvláštnom rozpoložení. Sedel som tam vedľa hviezd, ktoré sme mávali doma na plagátoch. A zrazu tí ľudia sú blízko, zoznamujú sa s tebou, rozprávajú na teba, usmievajú sa na teba. Neviem to opísať. Bol som v tranze," priznáva líder kapely, gitarista Peter Bič.

Na festivale okrem spomenutých aj francúzska speváčka Imany, švédska víťazka Eurovízie z roku 2012 Loreen, holandská hviezda Caro Emerald, Švajčiar DJ Bobo, či hviezda orientálneho popu Arash. Na Petra Biča však najviac zapôsobili hviezdy rokov osemdesiatych. "V mladosti som mal na kazete Belindu Carlisle a aj som ju strašne rád počúval. Ja som mal rád Sandru a Belindu Carlisle to boli dve speváčky 80. rokov, ktoré som miloval. A Rick Astley, to je jasné, to sme sa zabávali na diskotéke. Bolo to zvláštne, keď som sa ním teraz stretol. Darovali sme mu CDčko. Hovoril, že si ho pustí v aute. On totiž vôbec nelieta lietadlom. Do Poľska si to sám odšoféroval, lebo nemá rád lietadlá," dodáva s úsmevom.

Skvelú atmosféru zažila skupina Peter Bič Project aj na samotnom koncerte, ktorý si prišlo vypočuť okolo 10-tisíc ľudí. Festival vysielala naživo poľská televízia, a tak kapelu Peter Bič Project mohlo vidieť celé Poľsko. "Od fanúšikov máme množstvo pozitívnych ohlasov a od novinárov skvelé recenzie," teší sa kapelník. Po úspešnom lete však európske ťaženie nekončí. Už zajtra (5.9.) sa kapela opäť predstaví v Slovinsku, kde po nečakanom májovom úspechu zahrá na ďalšom veľkom festivale. V našom hlavnom meste si ich fanúšikovia môžu vychutnať 27. septembra v Heineken Tower Stage. 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Peter Roško

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project