Organizátori Viva Musica! festivalu v auguste oznámili preloženie záverečného gala koncertu Viva Opera! na nový termín z dôvodu ochorenia sólistu Pavla Bršlíka. Koncert, ktorý sa mal pôvodne konať 29. augusta, sa prekladá na pondelok, 19. októbra. Gala koncert sa uskutoční na pôvodnom mieste - v Koncertnej sieni bratislavskej Reduty so začiatkom o 20:00.

Všetky zakúpené vstupenky zostávajú platné. V prípade, ak niekomu z akéhokoľvek dôvodu nový termín nevyhovuje, môže vstupenky do 18. septembra vrátiť v predajných miestach spoločnosti, v ktorej boli zakúpené. V prípade akýchkoľvek nejasností je možné kontaktovať aj priamo usporiadateľskú agentúru Viva Musica agency emailom na adrese barbora@vivamusica.sk. Organizačný tím Viva Musica! sa ešte raz ospravedlňuje za prípadné komplikácie a ďakuje fanúšikom za trpezlivosť pri čakaní na nový termín.

Záverečný koncert 11. ročníka hudobného festivalu Viva Musica! bude už tradične oslavou opery. Na pódiu sa spolu stretnú sopranistka Adriana Kučerová a tenorista Pavol Bršlík, ktorí v súčasnosti patria medzi najvýznamnejších a najžiadanejších slovenských operných spevákov vo svete. Spoločne uvedú árie a duety z opier talianskych a francúzskych hudobných majstrov.

Na tohtoročnom Viva Musica! festivale vystúpilo v rámci deviatich večerov doposiaľ 42 sólistov a 9 dirigentov, zoskupenie Janoska Ensemble, Fragile, Orchester Opery Slovenského národného divadla, Sinfonietta Bratislava, Moravská filharmónia Olomouc a Hilaris Chamber Orchestra. Festival sa tento rok po prvýkrát konal počas celého leta.

Redakciu Hudba.sk informovala Barbora Drahovská, PR manažérka Viva Musica! festivalu. Ďalšie podrobnosti a aktualizované informácie nájdete na www.vivamusica.sk a www.facebook.com/vivamusicafestival.