Vo veku 48 rokov zomrel vo štvrtok v Bloomingtone v štáte Minnesota americký rockový spevák Scott Weiland, ktorý sa preslávil ako frontman kapely Stone Temple Pilots. Podľa informácií portálu TMZ našli hudobníkovo telo v autobuse, v ktorom cestoval počas aktuálneho turné so skupinou Scott Weiland & The Wildabouts.

Smutnú správu pre americký dvojtýždenník Rolling Stone potvrdil muzikantov zástupca, pričom dnes informáciu zverejnili aj na interpretovom profile na sociálnej sieti Facebook, kde uviedli, že Weiland zomrel v spánku.

Scott Weiland sa narodil 27. októbra 1967 v kalifornskom San Jose. V 80. rokoch minulého storočia pomáhal zakladať spomínanú kapelu Stone Temple Pilots, s ktorou pred tým, ako ho v roku 2013 ostatní členovia vyhodili, vydal šesť radových albumov. Spieval aj vo formácii Velvet Revolver, ktorá uviedla na trh štúdiovky Contraband (2004) a Libertad (2007).

Na konte má tiež sólové počiny 12 Bar Blues (1998), "Happy" in Galoshes (2008), vianočný album The Most Wonderful Time of the Year (2011) a kompiláciu A Compilation of Scott Weiland Cover Songs (2011). Tento rok v marci vydal pod hlavičkou Scott Weiland & The Wildabouts album Blaster.

V minulosti mal viacero problémov so zákonmi, a to aj vďaka drogám, ktoré boli tiež jednou z príčin jeho vyhodenia zo Stone Temple Pilots. V rokoch 1994 až 2000 bola jeho manželkou Janina Castaneda, následne v rokoch 2000 až 2007 bol ženatý s modelkou Mary Forsberg, s ktorou má dve deti. Predvlani sa zosobášil s fotografkou Jamie Wachtel.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com, Tmz.com, archív)
Foto: Facebook.com/ScottWeiland

Súvisiaci interpreti: Scott Weiland