Dva mesiace od vydania najnovšej Rytmusovej sólovky s názvom Krstný otec je tu odpoveď od jeho vtipnejšieho "brácha" Rytmausa. Ten si zobral na paškál niekoľko textov a beatov z albumu, prerobil ich po svojom a fanúšikovia aj hejteri sa môžu pobaviť. Vyzerá to jednoducho, no LokalTV aj DJ MikroMan sa s tým naozaj vyhrali do detailov.

Gádže prepíjajú lóve, Nefajčím nikomu, Ženám úplne jeblo alebo Povolanie syr. To sú názvy skladieb, ktoré môžete počuť v takmer päťminútovom videu s ukážkami z albumu Rytmaus - Drsný konec, ktorý samozrejme v plnej dĺžke neexistuje. Už aj tých pár úryvkov však na pobavenie bohato stačí. Ak poznáte pôvodné verzie textov z nahrávky Krstný otec (2016), je to o to vtipnejšie, no aj pre Rytmusových nefanúšikov sa tu nájde pár zábavných momentov.

Výborná je napríklad paródia na skladbu Nepatrím nikomu, v ktorej Rytmus reaguje na prehnané požiadavky svojich fanúšikov. V Rytmausovej verzii sa vyplakávačky fanatikov menia na spovede poštového stalkera, nespokojnej susedky či okradnutého čašníka. Ešte väčší úlet je Povolanie syr, kde už samotný názov hovorí za všetko.

Prečítajte si: Zlatokopky majú voľné pokračovanie: Rytmus zverejnil novinku Povolanie syn 

V paródii skladby o zmysle života Hľadám odpoveď to pekne "schytala" aj Laris Diam alias Paris Cigan, ktorá spieva: "Život je plný károv, viem, cítim ich rovnako, občas je to ako hrať na fujáróóó, raz čierny, raz biely, skáčem z jednej na druhú, kým nenájdem tú najkrajšiu bakulúúú."

Tak čo píšu gádžatká na nový album, odleteli im čapice?


Rytmaus prekonal Rytmusa

Rytmausova paródia patrí medzi najúspešnejšie nové slovenské videá na Youtube, za týždeň má viac než 230-tisíc prehratí. To je dokonca viac než za rovnaký čas nazbieral nový Rytmusov videoklip (aktuálne 202-tisíc).

Vznikol k skladbe Skutočne kvalitný, v ktorej hosťuje ďalšia stálica slovenskej rapovej scény Čistychov, a režisér Patrik Bora ho poňal naozaj netradične. Nakrútil ho totiž tak, akoby išlo o video z polovice 90-tych rokov. Undergroundový feeling tak okrem oldschoolového beatu podčiarkuje aj "znekvalitnený" vizuál a zvuk.


Text: Hudba.sk, pm
Foto: LokalTV / Facebook.com/Rytmusjepan