Už len 10 dní zostáva do konca remixovej súťaže, ktorú organizuje Hudba.sk v spolupráci so skupinou Hex. Veľký minuloročný hit Keď sme sami sa už dočkal niekoľkých tanečných remixov, ktoré nám posielate, no zatiaľ sa nezapojila žiadna kapela, spevák či speváčka. Práve tí by pritom mohli opraviť chybu v texte, na ktorú už upozornilo viacero fanúšikov.

V refréne piesne totiž frontman Ďuďo spieva "Keď sme sami, som tak rád. Ty si zástavka do neba s nápisom nekonečná". Problematické je práve slovo zástavka, ktorého význam je vlastne malá zástava. A keďže v texte je tým myslená zastávka MHD, správne by mal byť dĺžeň v druhej slabike. Väčšina fanúšikov samozrejme takéto nuansy slovenského jazyka nerieši, no interpreti majú práve teraz jedinečnú možnosť zožať slávu za to, že chybu opravia. A možno by to mohli skúsiť aj remixéri...

Hex - zástavka v Keď sme sami Zdroj: Dailymale.skNiet nad internetový folklór!

O súťaži

Tvorcovia elektronickej hudby a remixov si môžu stiahnuť jednotlivé stopy piesne vo formátoch WAV alebo MP3.

Keď sme sami, 120 BPM - formát WAV (veľkosť súbora: 274 MB)

Keď sme sami, 120 BPM - formát MP3 (veľkosť súbora: 76,6 MB)

Kapely, speváci a speváčky nájdu text a akordy piesne TU

Svoje súťažné remixy alebo coververzie posielajte vo formáte MP3 cez službu uschovna.zoznam.sk na emailovú adresu remix@hudba.sk.
 Nezabudnite uviesť svoje umelecké meno/názov kapely a prípadne aj názov remixu/coveru.

Súťaž, ktorá bola vyhlásená vo februári potrvá už len do budúcej soboty, 15. marca. Členovia kapely spolu s redakciou Hudba.sk potom vyberú najlepšie remixy a coververzie, pričom hlavným kritériom výberu bude originalita a nápaditosť spracovania. Vybrané skladby si budú môcť fanúšikovia vypočuť a stiahnuť na Hudba.sk.

Pôvodná verzia skladby aj s oficiálnym videoklipom:


Text: Hudba.sk
Foto: Peter Spurny (titulná fotka), Dailymale.sk (komiks v článku)

Súvisiaci interpreti: Hex