Anglická indie/art-rocková kapela Florence and the Machine počas stredajšieho koncertu v londýnskom The Dome predstavila naživo tri nové skladby z očakávaného albumu How Big, How Blue, How Beautiful. Počas večera formácia speváčky Florence Welch aj nový singel What Kind Of Man.

Z tretieho albumu kapely, ktorý by mal vyjsť 29. mája, na koncerte zazneli aj titulná skladba a piesne St Jude a Third Eye. Vystúpenie skupiny obohatila aj harfa a dychová sekcia. Ako diváci sa prvého vystúpenia Florence and the Machine s novým materiálom zúčastnili aj členovia kapiel The Kills, The xx a Klaxons, spevák kapely Bastille Dan Smith, modelka Daisy Lowe či herečka Sadie Frost.

Produkciu albumu How Big, How Blue, How Beautiful má na starosti Markus Dravs, ktorý spolupracoval aj s Björk, Arcade Fire či Coldplay. Na štúdiovke, ktorá ponúkne v základnej verzii jedenásť skladieb, sa podieľajú aj Paul Epworth, Kid Harpoon a John Hill.


Tracklist albumu How Big, How Blue, How Beautiful:

1. Ship to Wreck 
2. What Kind of Man 
3. How Big How Blue How Beautiful 
4. Queen of Peace 
5. Various Storms & Saints 
6. Delilah 
7. Long & Lost 
8. Caught 
9. Third Eye 
10. St Jude 
11. Mother

Deluxe edícia:
12. Hiding
13. Make Up Your Mind
14. Which Witch
15. Third Eye (demo)
16. How Big, How Blue (demo)

Skupina Florence and the Machine vznikla v roku 2007 v Londýne a patrí medzi najvýraznejšie objavy poslednej dekády. V ankete talentov BBC Sound of 2009 skončila na treťom mieste a už o necelé dva mesiace si prevzala BRIT Award v kategórii Critic's Choice. V lete toho istého roku sa prezentovala debutovým albumom Lungs (2009), s ktorým ovládla britský hudobný rebríček. Za štúdiovku dostala kapela vo februári 2010 BRIT Award v kategórii Album roka a bola nominovaná na Mercury Prize.
 
Na úspech prvotiny, ktorá v roku 2010 znovu vyšla pod názvom Between Two Lungs ako dvoj-CD s živými verziami skladieb, remixami a bonusmi, nadviazala kapela štúdiovkou Ceremonials (2011). Album, ktorý opäť dobyl UK Chart, nahrávali aj v legendárnych štúdiách Abbey Road a na jeho produkcii sa podieľal už spomínaný Paul Epworth. Formácia má na konte aj tri nominácie na Grammy. Zoskupenie okolo speváčky Florence Welch nedávno potvrdilo účasť na maďarskom festivale Sziget, ktorý sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/florenceandthemachine

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine