Prvý jarný mesiac si vybral na prezentáciu svojej prvej sólovej nahrávky s názvom "Dovoľte mi predstaviť sa Vám" spevák Juraj Hnilica. S intímnou nahrávkou na budúci týždeň vyrazí na akustické turné.

Slnku tvárou Tour 2015 sa uskutoční v ôsmich mestách od polovice marca do začiatku apríla. Juraj Hnilica sa na ňom predstaví spoločne s gitaristom Michalom Kulichom a klávesákmi Martinom "Redface" Cibuľkom a Badym Kráľom. Širokému publiku chce spevák, gitarista a autor predstaviť svoju debutovú nahrávku – EP Dovoľte mi predstaviť sa Vám, ktorá vyšla na jeseň minulého roka a na ktorej spolupracovalo niekoľko zaujímavých mien.

Napríklad ku skladbe Keby teba niet napísal text populárny autor Šlabikárov šťastia Pavel "Hirax" Baričák, ktorý EP v závere minulého roka aj pokrstil. Práve z jeho čítačiek je Juraj Hnilica už známy – vystupuje na nich ako hudobný hosť, no teraz sa rozhodol Slovensku predstaviť aj na samostatných a plnohodnotných koncertoch. "Palimu vďačím za to, že po rozpade mojej kapely Bačova fujara mi dal možnosť byť súčasťou jeho prednášok, ale prišiel čas, aby som sa ľuďom predstavil na väčšom priestore," vysvetlil Juraj Hnilica pohnútky, ktoré ho viedli k zorganizovaniu vlastného turné.

Jedným dychom ale dodáva, že s Hiraxom bude na jeho čítačkách vystupovať aj naďalej a šíriť tak pozitívnu energiu medzi ľudí. "Na obale albumu je sojka, ktorá je podľa jedného príbehu indiánov klaun. Všade, kam sojka doletí, by mala byť dobrá nálada a preto som rád, že konečne veselo letí medzi ľudí," uzatvára s úsmevom Juraj Hnilica.  

Termíny a miesta Slnku tvárou Tour 2015 Juraja Hnilicu:

11. 3. – Košice, Dobrá čajovňa
12. 3. – Prešov, Bizzare Club
18. 3. – Nitra, Trafačka
19. 3. – Trnava, Manuel Caffé
25. 3. – Bratislava, Monsters Cafe and Bar
26. 3. – Trenčín, Klub Lúč  
1. 4. – Banská Bystrica, Klub 77  
2. 4. – Ružomberok, Židovská Synagóga


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nikoleta Kováčová.