Americká rocková kapela My Morning Jacket zverejnila skladbu Big Decisions. Novinka bude na albume The Waterfall, ktorý formácia z Kentucky plánuje uviesť na trh 4. mája. Štúdiovku, ktorá ponúkne dovedna desať skladieb, nahrávali v oblasti kalifornskej Stinson Beach.

"Podľa mňa v sebe každý album nesie ducha miesta, kde sme na ňom pracovali. V Stinson Beach to bolo psychedelické, akoby sme žili na našom vlastnom malom Mesiaci. Ide z toho pocit, akoby ste boli na oblohe," uviedol v oficiálnom vyhlásení spevák a gitarista Jim James.

The Waterfall je prvým z dvoch albumov, ktoré chce zoskupenie vydať do konca roka 2016. Na novinke spolupracoval producent Tucker Martine, ktorý sa podieľal aj na predchádzajúcom, na cenu Grammy nominovanom albume Circuital (2011).


Tracklist albumu The Waterfall: 

1. Believe (Nobody Knows) 
2. Compound Fracture 
3. Like A River 
4. In Its Infancy (The Waterfall) 
5. Get The Point 
6. Spring (Among The Living) 
7. Thin Line 
8. Big Decisions 
9. Tropics (Erase Traces) 
10. Only Memories Remain 

My Morning Jacket vznikli v roku 1998. Prvý album The Tennessee Fire vydali v júni 1999 a nadviazali naň nahrávkami At Dawn (2001), It Still Moves (2003), Z (2005), Evil Urges (2008) a spomínanou Circuital. Na konte majú tiež niekoľko koncertných záznamov, EP nahrávok či kompilácií. Súčasnú zostavu formácie tvoria okrem Jima Jamesa aj Tom Blankenship (basgitara), Patrick Hallahan (bicie), Bo Koster (klávesy) a Carl Broemel (gitara, saxofón). 

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: Facebook.com/mymorningjacket

Súvisiaci interpreti: My Morning Jacket