Mladá slovenská formácia Papyllon vydaním svojho EP Sink or Swim a klipu k skladbe Harmful uzatvára jednu autorskú etapu. Päť skladieb odkazuje na to, čím si Richard, Lukáš, Jakub a Bohuš za posledné obdobie prešli, nahrávka je energická a zároveň citlivá, presne tak, ako to Papyllon vie publiku podať aj na svojich koncertoch.

Hneď prvá skladba z nového EP kapely Papyllon Harmful dostala nový klip, v ktorom môžu fanúšikovia vidieť mierne pesimistické predstavy členov kapely. "Harmful sme natáčali v Galérii Tvorivého Dizajnu (Creative Design Gallery) u nás v Prešove. Za kamerou stál náš kamarát Vlado Fabian a pred kamerou my. Celková atmosféra klipu je pochmúrnejšia a temnejšia, presne tak, ako sme si to k tejto pesničke predstavovali. Kľúčovým slovom je teritórium," popisuje zámer Bohuš.


EP Sink or Swim pokračuje pokojnejšou rovnomennou piesňou, nasleduje Second Minute a dobre známy singel Waves, ku ktorému ešte v roku 2013 natočili videoklip. Marble pred záverom opäť pomaly dostáva atmosféru do výšok. "Názov pre EP Sink or Swim som pôvodne vybral z estetického dôvodu, ako takú slovnú hračku. Neskôr som v tom našiel hlbší zmysel. Bolo to v čase, keď sme v kapele, ale aj v našich osobných životoch robili veľa rozhodnutí, ktoré nás okresali do dnešnej podoby," približuje Bohuš a k titulnej piesni uvádza: "Text piesne je kontrastný, poukazuje na fakt, že všetko má dve strany, ktoré je potrebné poznať. Len tak môže byť rovnováha." 

Papyllon chce do leta stihnúť odohrať klubové koncerty a v lete vyraziť na festivaly. Momentálne nahráva demá na album, ktorý vyjde približne o rok. "EP sme nahrávali v štúdiu Umpax, pod taktovkou Martina Migaša, ktorý na ňom odviedol kus skvelej práce. EPčko berieme ako míľnik v našej tvorbe, pretože ním uzatvárame jednu kapitolu, teraz je už čas na novú," dodáva Bohuš.

Celú nahrávku Sink or Swim si môžete vypočuť alebo podporiť kúpou za ľubovoľnú sumu na Bandcampe.



Informácie pre Hudba.sk poskytol Milan Ferenčík. Viac sa o kapele dozviete na www.facebook.com/papyllonband.

Foto: Ryon