Americká speváčka Britney Spears sa v prvej polovici tohto roka rozhodla fanúšikom pripomenúť dvoma novými spoluprácami. Najnovšie zverejnila novinku Pretty Girls, v ktorej spojila svoje sily s austrálskou raperkou Iggy Azaleou. O speváčku prejavil záujem aj legendárny taliansky producent Giorgio Moroder.

Singel Pretty Girls predstavia Britney Spears a Iggy Azalea naživo 17. mája na udeľovaní Billboard Music Awards. Ešte predtým, konkrétne 11. mája, by mal uzrieť svetlo sveta aj videoklip. "Ďakujem vám za úžasnú spätnú väzbu na Pretty Girls!! Idem do postele s úsmevom na tvári. Už čoskoro sa dočkáte ďalších prekvapení!" napísala 33-ročná Spears krátko po zverejnení singla na Twitteri. Raperka Iggy Azalea zase vychválila hlasový prejav svojej kolegyne a uviedla, že pieseň nedokáže prestať počúvať. 

Interpretka hitu Toxic však v ostatných dňoch okrem hudobnej novinky zaplnila médiá aj menej pozitívnymi správami. Minulý týždeň totiž musela zrušiť piatkové a sobotňajšie vystúpenia v Las Vegas. Môže za to zranenie členka, ktoré utŕžila pri stredajšom páde na javisku. Tridsaťtriročná rodáčka z McCombu v Mississippi sa šmykla a skončila na zemi, pričom fanúšikov neskôr prostredníctvom sociálnych sietí uistila, že je v poriadku a poďakovala sa im za všetky priania skorého uzdravenia.

Neskôr však napísala, že jej lekár nariadil oddych a dva plánované koncerty musí zrušiť: "Láme mi srdce, že vám to musím oznámiť. Po tom, ako som si poranila členok, mi môj doktor odporučil, aby som cez víkend nevystupovala. Som z toho zničená."


Matka mp3 formátu

Speváčka, ktorá odohráva sériu rezidenčných koncertov v Las Vegas už od roku 2013, minulý rok nevydala žiadne nové skladby, no tento rok už má na konte okrem vyššie uvedeného singla aj spoluprácu so 75-ročným inovátorom elektronickej tanečnej hudby Giorgiom Moroderom. Ten chystá vydať svoj prvý album po 30 rokoch s názvom Déjà Vu. Na nahrávke s plánovaným dátumom vydania 12. júna okrem Sie či Kylie Minogue figurujú aj Mikky Ekko, Foxes alebo Charli XCX.

Jeho skladba s Britney je coververziou hitu Τοm's Diner s notoricky známym popevkom. Autorkou piesne je Suzanne Vega, ktorá si vďaka nej vyslúžila titul Matka mp3 formátu. Singel o naozaj existujúcej reštaurácii Tom's Restaurant v New York City z roku 1981 bol totiž použitý ako vzorová skladba pre nájdenie vzorca slúžiaceho na kompresiu audio stopy do aktuálne najpoužívanejšieho digitálneho hudobného formátu.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), Hudba.sk
Foto: Facebook.com/britneyspears

Súvisiaci interpreti: Britney Spears, Iggy Azalea