Na Slovensko mieri ďalšia stálica svetovej hudobnej scény! Jeden z najväčších hlasov druhej polovice minulého storočia bude znieť 19. augusta v exkluzívnom prostredí na Západnej terase Bratislavského hradu. Počet miest je preto veľmi limitovaný. Lístky sa do predaja dostanú už v stredu 6. mája.

Tom Jones vystúpi v Bratislave v rámci podujatia Vivien Exclusive Night, preto aj miesto konania je exkluzívne. V roku 2011 na Bratislavskom hrade koncertovalo vďaka usporiadateľskej agentúre Vivien famózne spevácke kvarteto Il Divo, ktoré zožalo ovácie nadšených divákov. Vypredanému publiku pod holým nebom vtedy pop-operná štvorica ponúkla VIP udalosť leta a inak tomu nebude ani v prípade speváckej ikony z Walesu.

Sir Thomas Jones Woodward má na svojom konte viac ako 100 miliónov predaných hudobných nosičov a množstvo hitov ako DelilahShe's a Lady či Sex Bomb. Jeho zatiaľ posledný, v poradí štyridsiaty album Spirit in the Room z roku 2012 je poctou veľkým umelcom minulého storočia - spieva na ňom menej známe piesne Leonarda Cohena, Paula McCartneyho, Paula Simona, Boba Dylana a ďalších. V roku 2006 mu kráľovná Alžbeta II. udelila rytiersky titul za výnimočný prínos v oblasti hudby. Je tiež držiteľom viacerých hudobných ocenení, vrátane Grammy a Brit Awards.

V druhej polovici 60. rokov lámal ženské srdcia v Las Vegas, kde vystupoval vo svojom typickom pódiovom oblečení – zvonových nohaviciach a rozhalených košeliach. V kombinácii so svojím plným barytónom dostával vo svojich najlepších rokoch ženské publikum do mdlôb. Nenapodobiteľný hlas mu zostal dodnes a namiesto vyzývaných outfitov je teraz jeho pódiovým magnetom vekom znásobená charizma. Presvedčiť sa o tom môžete sami 19. augusta na Bratislavskom hrade.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Lucia Šuková z agentúry Vivien. Článok bol upravený redakciou. Viac sa dozviete na www.vivien.skwww.tomjones.com.

Súvisiaci interpreti: Tom Jones