Kanadská speváčka Céline Dion dostane Billboard ICON Award. Cenu za celoživotný prínos, ktorú v minulosti získali Jennifer Lopez, Prince, Stevie Wonder a Neil Diamond, si prevezme na tohtoročnom udeľovaní Billboard Music Awards, ktoré sa uskutoční 22. mája v Las Vegas.

48-ročná diva počas večera aj vystúpi, pričom zaspieva jednu z najznámejších skladieb kapely Queen. "Céline Dion má ohromný repertoár obrovských hitov a osobne si vybrala, že sa predstaví s The Show Must Go On ako s jej ikonickým vystúpením. Myslím si, že tá skladba má v tomto momente v jej živote mnoho významov a je výbornou voľbou," uviedol výkonný producent podujatia Marc Bracco.

Narážal tým na to, že speváčka tento rok prišla o svojho najbližšieho človeka - milovaného manžela Reného Angélila. V januári prehral dlhoročný boj s rakovinou, pričom posledný rok a pol pred jeho smrťou speváčka nevystupovala, pretože chcela byť pri ňom. Niekoľko týždňov po jeho smrti sa však na koncertné pódiá vrátila. Ako spieval Freddie Mercury v spomínanom hite: "Šou musí pokračovať." V podaní kanadskej speváckej ikony po ťažkom životnom období bude mať pieseň určite veľkú silu. Napokon, nebude ju spievať prvýkrát.


Okrem Céline Dion dostane na Billboard Music Awards špeciálnu cenu aj Britney Spears. 34-ročná speváčka sa stane držiteľkou Billboard Millennium Award za mimoriadny úspech a vplyv v hudobnom priemysle. V minulosti toto ocenenie získala aj Beyoncé či Whitney Houston, ktorej ho udelili posmrtne v roku 2012.

Spears zároveň počas večera vystúpi. Ako informuje magazín Billboard, na slávnostnom podujatí by mala ponúknuť medley svojich najväčších hitov. Ďalšími potvrdenými účinkujúcimi sú Justin Bieber, DNCE, The Go-Go's, Shawn Mendes, Pink, Nick Jonas, Tove Lo alebo Demi Lovato. Večerom budú sprevádzať raper a herec Ludacris a speváčka Ciara.

Zoznam kandidátov na Billboard Music Awards ovládol kanadský spevák The Weeknd. Rodák z Toronta získal celkovo 19 nominácií, odniesť si však bude môcť maximálne 16 cien, keďže v kategórii Top Hot 100 pieseň má nominované dve skladby a v Top R&B pieseň až tri. Justin Bieber má 12 nominácií a o jednu menej si vyslúžili raperi Drake a Fetty Wap.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív), Hudba.sk
Foto: Celinedion.com

Súvisiaci interpreti: Britney Spears, Celine Dion