Skupina Elán pripravila pre svojich priaznivcov prekvapenie. Ešte pred megakoncertom v Holíči, ktorý sa uskutoční už o dva týždne - v sobotu 20. júna, vydá legenda slovenskej a českej populárnej hudby kolekciu šiestich albumov s názvom Kamaráti.

CD box, ktorý oficiálne vychádza 19. júna, teda deň pred očakávaným koncertom v Holíči, bude obsahovať všetky radové albumy vydané po návrate Vaša Patejdla do skupiny v roku 1996. Konkrétne ide o albumy Hodina pravdy (1997), Elán 3000 (2002), Tretie oko (2003), Anjelská daň (2010), aj zatiaľ posledný štúdiový album z jesene minulého roka Živých nás nedostanú.

Štúdiové nahrávky dopĺňa ako úplná novinka nikdy nevydané CD O život naživo. Na ňom sú zachytené live záznamy zo starších koncertov v Charkove (1988) a v Bratislave (1993). Tie sa síce odohrali bez Patejdlovej účasti, ale zazneli na nich piesne s jeho autorským vkladom. Live CD si vydanie zaslúži aj vďaka autentickému zachyteniu atmosféry a skvelým živým verziám klasických piesní, ako sú  Valiace sa kamene, Mláďatá alebo Tuláci v podchodoch.

"Hráme spolu už veľmi dlho a nahrali sme množstvo výborných piesní. Mnohé z nich sú v tomto boxe aj so zaujímavým live záznamom ako bonus," hovorí Jožo Ráž. "Som rád, že sme si v minulosti robili záznamy z našich koncertov, z ktorých teraz ponúkame malý výber," dodáva Jano Baláž.

"Je super, že sa týmto počinom vydáva správa o fungovaní Elánu od môjho návratu, teda od roku 1996. Je to taká tretia republika. Je zaujímavé porovnať vývoj kapely aj vzhľadom k ťažkému obdobiu, ktorým prešla po roku 1999 po Jožovej nehode, keď to vyzeralo, že Elán naozaj skončí. Ale opak je pravdou. Skôr nás to nakoplo," komentuje Vašo Patejdl obdobie, ktoré box pokrýva.

Vstupenky na koncert v Holíči:  Predpredaj.sk


Zdroj: Warner Music
Foto: Dana Baláž

Súvisiaci interpreti: Elán