Už o pár dní v Bratislave na jednom mieste, niekoľko hudobníkov zvučných mien otvorí svoje srdce a svojím vystúpením podporia myšlienku s charitatívnym zámerom. Dňa 15 .júna sa v našom hlavnom meste bude konať charitatívne podujatie nesúce názov Spievame pre Miriam.

Návštevníci podujatia sa môžu tešiť na kapelu Peter Bič Project, ktorá zarezonovala úspechom nie len u nás, ale i v zahraničí, na Petra Cmorika, či King Shaolin, ktorí sa momentálne tešia úspechu ich posledného singlu Money In My Soul. Predstaví sa aj herečka a speváčka Lucia Molnárová- Bugalová s manželom, gitaristom Michalom Bugalom.

Milovníci rapu si prídu na svoje počas vystúpenia Bacila, predstaví sa aj Decko, ktorému bude sekundovať DJ Lkama. Svoju účasť potvrdila aj slovenská Amy Winehouse – Barba Weiss, ktorá vystúpi so svojou kapelou. Po prvýkrát sa na akcii tohto druhu predstavia aj začínajúci speváci, ktorých si môžete pamätať z účinkovania v talentových súťažiach. Spoločné energické vystúpenie predvedú Laura Dante Vizvaryová, Nathael, Miki Ozuka, či Anabela Mollová.

Cieľom večera je podporiť Miriam V., ktorá bojuje s leukémiou. Hrou osudu trpí ojedinelou diagnózou a v rámci liečby musí užívať nenahraditeľný liek, ktorý poisťovňa neprepláca. Mesačné náklady na nevyhnutnú záchranu života sa šplhajú k tisícom a situácia, v ktorej sa mladá žena ocitla, začala byť neúnosná. Z tohto dôvodu spomínaní umelci prejavili svoju veľkorysosť a vzdali sa nároku na honorár za vystúpenie počas večera v prospech Miriam.

"Charitatívne podujatia podporujem rád, ak svojím vystúpením niekomu pomôžem, stojí to zato. Obvzlášt tento večer, Mirku síce zatiaľ osobne nepoznám, ale úzko súvisí s naším členom kapely, takže určite prídeme a podporíme túto myšlienku. Teším sa, že si tam zahrajeme aj s Petrom Cmoríkom a stretnem sa s ďalšími muzikantmi, ktorí ochotne pozvanie prijali," okomentoval účasť na podujatí Peter Bič – líder kapely Peter Bič Project.

K téme sa vyjadrili aj ďalší účinkujúci "Pomáhať je dôležité a veľmi často doslova nutné. Preto vždy, keď sa dá, rád prídem podporiť dobrý charitatívny projekt," vyjadril sa Peter Cmorík k svojmu účinkovaniu na podujatí. O charitatívnom projekte pár slov poskytol aj raper Bacil "Verím, že ľudia si majú pomáhať a ja rád podporím dobrú vec. Navyše, keď mne blízka osoba trpí tiež takouto zákernou chorobou, viem veľmi dobre, aké je to ťažké bojovať s ňou."

V priebehu večera malo vystúpiť aj spevácke duo Ricco & Claudia, ktoré však svoju účasť muselo zrušiť. Dobrou správou je, že po prvom zverejnení charitatívnej akcie sa ohlásilo niekoľko ďalších umelcov, ktorí radi podajú pomocnú ruku a vyzerá to tak, že sa zoznam účinkujúcich bude rozrastať.

Charitatívne podujatie Spievame pre Miram sa uskutoční 15. júna v priestoroch Banco Casino, Hodžovo nám.2, Bratislava o 20:00.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Janka Marczellová.

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project, Peter Cmorik