V Banskej Bystrici vznikol nový hudobno - produkčný ateliér. Za týmto pomenovaním sa skrýva nahrávacie štúdio PJ SOUND STUDIO a zároveň aj hudobné vydavateľstvo PJ RECORDS. Stoja za ním dvaja členovia kapely Mukatado - Janka Kozáková a Peťo Dobrík, ktorí ho vytvorili v nádherných priestoroch v historickej budovy v centre Banskej Bystrice.

Janka s Peťom síce štúdio a vydavateľstvo založili už pred piatimi rokmi, teraz sa však rozhodli pre stavbu nového štúdia vo väčších priestoroch. Podarilo sa im vytvoriť multifunkčné miesto, ktoré je výnimočné nielen svojou polohou, ale aj kvalitným vybavením a profesionálnym prístupom. Keďže ide o nahrávacie štúdio, jednou z ich najväčších priorít je zvuk nahrávok.

Vydavateľstvo PJ Records sa môže pochváliť desiatkami vydaných albumov. Spolupracovali s kapelami Švepes, Gemini 77, Mukatado či Iná Vlna. Nebránia sa žiadnym štýlom. "Robili sme rôzne hip-hopové projekty, nahrávali CD s vážnou hudbou alebo aj folklórom. V štúdiu nahrávali aj významné osobnosti, napríklad známy bubeník Martin Valihora, či skvelá česká speváčka Lenka Dusilová," prezradila Janka Kozáková.

O širokom zábere štúdia svedčí aj portfólio ponúkaných služieb. "Štúdio je zamerané na zvukový záznam hudby rozmanitých žánrov, hovoreného slova, masteringu, tvorby hudby a textov na objednávku, produkciu a tvorbu reklamných spotov na kľúč. Interpretom ponúkame producentské, hudobnícke, skladateľské a textárske služby. Pre daný projekt vieme zabezpečiť vhodných hudobníkov. Sme schopní vytvoriť na kľúč demosnímky, albumy aj hudbu a texty na reklamné účely," pokračovala Janka.


Vzápätí Peťo prezradil aj recept na dobrú nahrávku. "Stále viac a viac zisťujem, že je to o dobrej piesni, aj o aranžmánoch skladieb, nástrojovom vybavení a o kvalite hudobníka - všetky spomínané faktory sa výrazne podieľajú na zvuku. Čiže náš recept: kvalitný hudobník - kvalitný part - kvalitný nástroj - mikrofón - kábel - preamp - záznamové zariadenie - analógový outboard - zvukár -mastering - a máte to. "

Janka Kozáková na záver porozprávala o aktuálne rozpracovaných projektoch štúdia a naznačila aj plány do budúcnosti. "Momentálne vydávam 2 platne - kapele The Blueasbeat a pesničkárovi Milanovi Lukáčovi. Zároveň produkujeme piesne, skladám piesne pre talentovanú speváčku Lenku Piešovú a s Mukatadom plánujeme nahrať singel s anglickou kapelou Brothers Rastupin. Taktiež plánujeme realizovať rôzne súťaže pre autorov a interpretov a množstvo projektov, ktoré nebudem zatiaľ bližšie prezrádzať."

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Andrea Pivarčiová. Viac informácii o nahrávacom štúdiu nájdete na www.nahravaciestudio.sk.




Súvisiaci interpreti: Mukatado