Projekt Ian Anderson's Jethro Tull sa už 22. augusta predstaví v PKO Nitra. V meste pod Zoborom by 67-ročný škótsky hudobník mal odohrať aj kúsky z nového albumu Homo Erraticus, ktorý vydal v prvej polovici tohto roka.

Škótsky hudobník Ian Anderson nazbieral na celosvetovom turné Thick As A Brick inšpiráciu na nové skladby. So spoluhráčmi tak dal dohromady nový album Homo Erraticus, ktorý príde predstaviť aj do Nitry. Projekt Ian Anderson's Jethro Tull sa tam predstaví v zložení Ian Anderson (spev, flauta, gitara), John O'Hara (klávesy, akordeón), David Goodier (basa), Florian Opahle (gitary) a Scott Hammond (bicie, perkusie).

Skupina Jethro Tull vznikla v decembri 1967. Jej lídrom je od začiatku skladateľ, textár, spevák, flautista, ale aj príležitostný hráč na gitaru, mandolínu a gajdy Ian Anderson. Už v roku 1969 mali Jethro Tull album na čele britského rebríčka. S ďalšími nahrávkami sa presadili aj za "veľkou mlákou", keď napríklad piata štúdiovka Thick as a Brick dosiahla jednotku v americkom Billboarde. Veľmi úspešné boli aj nasledujúce albumy Living in the Past (1972), A Passion Play (1973) a War Child (1974).

Ian Anderson a jeho spoluhráči boli v začiatkoch bluesovou kapelou, no postupne vo svojej tvorbe začali využívať aj folkové či jazzové prvky. Kapela predala na celom svete viac ako 41 miliónov nahrávok a ich záznamy dokumentujú viac ako 2000 koncertov, ktoré navštívilo viac než 15 miliónov fanúšikov. 


Informácie pre Hudba.sk poskytol Raymond Kaňa z Double Head Productions.

Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Súvisiaci interpreti: Ian Anderson, Jethro Tull