Festival Červeník, ktorý ponúkne zmes rocku, popu a ethno hudby, začína už dnes. Brány sa pre návštevníkov otvoria o 14-tej hodine, program začne o 15:30. Fanúšikovia sa okrem interpretov ako Beáta Dubasová, Zuzana Smatanová, Horkýže Slíže, Chinaski alebo Hex sa môžu tešiť aj na prvú slovenskú rockovú operu.

"Som si istý, že počuť hudbu Mariána Vargu a Pavla Hammela v podaní 25-členného Art Music Orchestra, sólistov Divadla Nová scéna a speváckeho zboru Lúčnice, navyše pod holým nebom, bude ohromným zážitkom. Toto veľkolepé dielo opäť ožije v malej západoslovenskej obci na podujatí s nezameniteľnou atmosférou. Kde inde, ako na festivale Červeník by sa tak malo stať? My predsa spájame rôzne hudobné žánre, presne ako toto monumentálne hudobné dielo," hovorí organizátor festivalu Dušan Drobný z Agentúry Topfest.

Rocková opera Cyrano z predmestia, ktorú môžete vidieť na festivale Červeník v sobotu o 19:30, vznikla pred 39 rokmi a jej autormi sú vynikajúci slovenskí umelci. Texty k fantastickej hudbe napísali Kamil Peteraj a Ján Štrasser. Spolu s hudobníkmi a skladateľmi Mariánom Vargom a Pavlom Hammelom vytvorili nadčasové dielo, ktoré má čo povedať aj súčasnému divákovi. "Operu sme sa rozhodli zaradiť do programu, aby bola ponuka hudobných žánrov ešte pestrejšia. Napokon, to návštevníci na festivale Červeník oceňujú najviac. Že si tam na svoje prídu naozaj všetci. Teším sa aj z toho, že už v prvý deň ponúkneme koncert rockových babičiek Pussycat," dodáva organizátor.

Ako prvá dnes o 15:30 vystúpi skupina Particles. Neskôr sa návštevníci môžu tešiť aj na Beátu Dubasovú, Zuzanu Smatanovú, Chinaski, Heľenine oči, či Bystrík Band. V sobotu to ako prvá odpáli Družina v novom zložení. Potom zahrajú kapely Horkýže Slíže, Gladiator, Hex aj mladý spevák Martin Harich. Mladšie ročníky určite poteší aj novinka v podobe nočnej diskotéky. "V sobotu nás bude do tretej baviť DJ Jordy Ray a v nedeľu do štvrtej DJ Separatik. Je sa na čo tešiť," uzatvára Dušan Drobný.

Areál Červeníka sa v sobotu, rovnako ako v piatok, otvára o 14:00. Permanentka na oba dni stojí na mieste 15 eur, jednodňový lístok 10 eur, v predpredaji na oboch druhoch lístkov ušetríte dve eurá. Stanové mestečko bude na futbalovom ihrisku, to sa otvára už o 10:00. Návštevníci tam nájdu sprchy aj toalety. K dispozícii je do nedele 10:00. Cena za miesto pre stan je 7 eur a za auto 3 eurá. Festival Červeník prináša Agentúra Topfest.

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.