Dva vydané albumy za dva roky, porotcovanie v X Factore a momentálne už aj sľubne sa rozbiehajúca herecká kariéra. To všetko pritom Celeste Buckingham na Slovensku a v Česku stíha popri štúdiu na prestížnej hudobnej škole v USA. Jej krédom totiž je, že krása a talent nie sú všetko a ak chce byť človek v šoubiznise úspešný, musí tvrdo pracovať.

Kariéra speváčky Celeste Buckingham naberá na obrátkach a získava už v jej 19 rokoch nové rozmery. Oblasť svojho pôsobenia rozšírila o svet kinematografie a v závere letných prázdnin, v rámci pripomenutia si 70. výročia Slovenského národného povstania, zažiarila vo svojom filmovom debute. V celovečernej sérii poviedok o neznámych hrdinoch z obdobia SNP - Moje povstanie.sk (RTVS, 2014) - sa predstavila ako učiteľka Mária a príjemne prekvapila.

Z hľadiska hereckých výkonov a dialógov bola totiž práve táto úvodná poviedka, spolu so záverečnou, v ktorej hviezdil skúsený herec Lukáš Latinák, tou najsilnejšou. Ďalšie hrdinstvá obyčajných ľudí počas 2. svetovej vojny stvárnili boxer Tomi "Kid" Kovács, hokejista Miro Šatan, tenistka Dominika Cibulková a raper Majk Spirit. Všetky epizódy a podrobnosti o projekte Moje povstanie.s nájdete TU.


Profesionálka ako speváčka aj ako princezná

Účinkovaním v sérii Moje povstanie.sk sa však filmová jeseň Celeste Buckingham iba začína. Diváci si jej herecké nadanie budú môcť pozrieť i na veľkom plátne v kinách v novej slovenskej rozprávke Láska na vlásku. V prípade tohto filmového projektu priložila Celeste ruku k dielu hneď dvakrát – v role princeznej Beatrix a tiež skomponovaním (spolu s Martinom Šrámekom z Littlebeat) a naspievaním titulnej piesne. Nový singel dostal názov Love In Your Soul a speváčka ho včera predstavila spolu s emotívnym videoklipom, ktorý obsahuje aj ukážky z filmovej rozprávky.

O réžiu klipu sa postarala režisérka filmu Mariana Čengel-Solčanská, pre ktorú to bol iba štvrtý hudobný videoklip v jej kariére, keďže je v prvom rade režisérkou hraných filmov. "Počas videoklipu som pracovala so speváčkou Celeste, počas filmu s princeznou. Je vždy pripravená, sústredená a disciplinovaná," pochvaľuje si režisérka prvú vzájomnú spoluprácu. Spokojná je aj s piesňou Love In Your Soul, hoci niektorí fanúšikovia sa pýtajú, prečo je pieseň k slovenskej rozprávke v angličtine. Filmárka sa tým však netrápi, vyzdvihla najmä atmosféru skladby: "Tá pieseň je dokonalá. Celeste intuitívne vystihla atmosféru nášho filmu a vytvorila skladbu, ktorá bude naveky neoddeliteľnou súčasťou Lásky na vlásku."

Celeste Buckingham vo filme Láska na vlásku Zdroj: Facebook

"Skladba je reprezentáciou postavy, ktorú hrám v rozprávke, princeznej Beatrix. Trpí, pretože je osamelá, bez podpory a ďaleko od domova (jej milovaný Neapol). Princ ju nechce, no napokon sa všetko vyrieši," načrtla Celeste príbeh, v ktorom si zahrala prvú veľkú rolu. V princeznovských šatách ju však fanúšikovia mohli vidieť aj vlani vo videoklipe Crushin' My Fairytale.

Ako dodáva, pocit byť podpísaná pod soundtrackom filmu, je pre ňu celkom novou skúsenosťou. "Prvýkrát som písala pesničku nie o mojich životných skúsenostiach, ale o postave, ktorá so mnou síce má niečo spoločné, ale napriek tomu je úplne iný človek. V tej dobe ženy prežívali iné situácie. No napriek tomu sme všetky podobné - hľadáme lásku, preciťujeme smútok, sme emocionálne stvorenia. A to som sa snažila do skladby vložiť," vysvetľuje speváčka.

Pozrite si videoklip Love In Your Soul:


Žena-šéfka jej pomohla posunúť hranice

"Marianu považujem za veľký vzor. Veľmi málo žien pracuje v šoubiznise ako šéfovia, a to sa mi na nej veľmi páči. Je sama sebou a vždy povie svoj názor, či sa to iným páči alebo nie. Keď chcela odo mňa lepší výkon počas nakrúcania, nikdy sa nehanbila, povedať mi na rovinu, že to mohlo byť lepšie. Vážim si úprimnosť, a preto mi bolo cťou s Marianou spolupracovať," pochvaľuje si Celeste spoluprácu s Čengel-Solčanskou. "Keď mi poslala hotový klip na schválenie, nemala som vôbec žiadne pripomienky – to sa stalo prvýkrát – že by som k videoklipu nemala nijaké poznámky! Som nadšená z výsledku. Je to iná Celeste. Posúvam svoje hranice a môžem len dúfať, že aj film sa bude mojim fanúšikom a fanúšikom slovenských rozprávok páčiť," dodáva.

Celeste už o pár dní priletí do Európy, aby novú rozprávku i soudtrack predstavila osobne - 7. októbra na slávnostnej premiére v Bratislave a 9. októbra v rámci oficiálnej kinopremiéry. Následne sa s ňou fanúšikovia budú môcť osobne stretnúť aj v ďalších mestách počas jej turné k filmu, ktoré sa uskutoční v prvý víkend premietania v kinách (presné termíny nižšie). Okrem toho čakajú Celeste v Európe i ďalšie povinnosti. Už 10. septembra bude jednou z krstných mám nového projektu Hangover, za ktorým stoja traja úspešní účastníci X Factoru - víťaz Peter Bažík spoločne s Tiborom Gyurcsíkom a Matějom Vávrom 

Termíny a miesta kinoturné Celeste Buckingham k filmu Láska na vlásku:
 

9. 10. - Žilina, Trenčín, Trnava 
10. 10. - Prešov, Košice
11. 10. - Michalovce, Poprad,  
12. 10. - Banská Bystrica, Šaľa, Nitra  

Trailer k filmovej rozprávke Láska na vlásku:


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Slavica. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Erik Eržin/Facebook

Súvisiaci interpreti: Celeste Buckingham