Takmer na deň presne po uplynutí štvrťroku od koncertu Imodium v rámci série G2 Acoustic Stage v pražskom Retro Music Hall sa fanúšikovia kapely, ako i celej série hudobnej stanice Óčko, dočkajú jeho vydania na CD a DVD. Stane sa tak v piatok 11. septembra. Ako priznáva sám frontman Imodium Thom, svojím spôsobom to bude "splnený sen".

"Veľakrát sme si vraveli, že za viac ako desať rokov nemáme jediný kvalitný audio/video záznam. To už viac neplatí. Získali sme novú, skvelú skúsenosť a rovnako nás teší, že prizvaním do tohto projektu sa kapela zaradila medzi také mená, ako sú: No Name, Divokej Bill, Vypsaná fiXa, Wohnout, Ewa Farna a ďalšie," komentuje Thom vydanie živého záznamu G2 Acoustic Stage, ktorému ako ochutnávka predchádza klip ku skladbe Jsou první, jsou silný.


Hoci majú Imodium s akustickým hraním počas svojej kariéry už pomerne bohaté skúsenosti, G2 Acoustic Stage je napriek tomu výnimočným počinom. "Málokedy sme akustické koncerty hrali v rozšírenej zostave. Kapela sa na vystúpenie v rámci G2 Acoustic Stage viac ako zdvojnásobila a to obnáša, okrem iného, viac makačky na aranžmánoch či práce na vizuálnej stránke koncertu. No myslím si, že sme obstáli," tvrdí frontman českej rockovej štvorice.

Tá na CD + DVD G2 Acoustic Stage zaradila celkom šestnásť skladieb, medzi ktorými nechýba úspešný singel Valerie z rovnomenného, zatiaľ posledného radového albumu vydaného na jeseň 2013, dobre známe hity z predchádzajúcich troch albumov Polarity (2010), Stigmata (2007) i eponymného debutu z roku 2004.

To všetko, ako je pri záznamoch G2 Acoustic Stage zvykom, navyše s backstageovým bonusom a v prvotriednej kvalite. "Fanúšikovia dostanú naozaj dobrý akustický koncert s výborným zvukom i obrazom. Tí, ktorí sa ho zúčastnili, majú pamiatku a tí, ktorí neboli, budú prenesení do Retro Music Hall na koncert Imodia teraz," dodáva Thom.

Na vydanie živého albumu nadviaže kapela aj koncertnou šnúrou, ktorá už samotným názvom AUTENTIK TOUR 2015 naznačuje, že bude v mnohých ohľadoch špeciálna. "Vybrali sme mestá, ktoré chceme navštíviť, ale konkrétne miesta, na ktorých zahráme, už majú v rukách naši fanúšikovia. Niekde to bude akusticky, inde elektricky, isté však je, že celé hranie bude takým verejným bytovým turné, veľmi kontaktným a autentickým. Chceme sa s ľuďmi porozprávať, piť, fajčiť, zahrať si a diskutovať, smiať sa, ale aj lamentovať," prezrádzajú Imodium koncept turné, ku ktorému už čoskoro odhalia viac informácií.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová.

Súvisiaci interpreti: Imodium