Bratislavská formácia Tolstoys sa po krátkom "oťukávaní sa" na hudobnej scéne rozhodla nahrať svoje prvé piesne. Debutové EP plánujú talentovaní hudobníci vydať už túto jeseň. Príjemný zvukový zážitok postavený na ženskom speve, klavíri a husliach v sprievode zaujímavej rytmiky môže zaujať aj masovejšie publikum.

Mladá kapela Tolstoys, ktorá svoju tvorbu charakterizuje ako mix dream popu a akustickej hudby, sa rozhodla ako svoj prvý oficiálny singel predstaviť skladbu Right Choice. O tom, že minimalisticky začínajúca skladba je skutočne to správnou voľbou, vás presvedčí jej citlivá postupná výstavba a gradácia, pri ktorej naplno vynikne citlivý prejav speváčky aj zaujímavé inštrumentálne prvky. Či si pieseň nájde cestu k poslucháčovi v slovenskom éteri, ukáže čas, vysielať by ju mohlo minimálne Rádio_FM.


Kapelu tvoria speváčka Ela Tolstova, hráč na klávesy Pavol Rehák, bubeník Matej Herceg, hráč na kontrabas a basgitaru Michal Smetana a huslistka Frederika Camastra. Z nahrávky Right Choice je cítiť vyzretosť zostavy, ktorá dokáže skladbu ozvláštniť premyslenými aranžmánmi. Ostáva počkať si, čo prinesie avizovaný jesenný debut v podobe EP. Podľa informácií od kapely na ňom nájdeme zmes príjemnej melanchólie a energických rytmov.

Najbližšie skupina vystúpi naživo v bratislavskom KC Dunaj 27. októbra spolu s kapelami Buy Her SugarBulp.

Autor: Peter Lehotský
Foto: archív skupiny