Po minuloročnom úspešnom slovenskom turné sa skupina Divokej Bill rozhodla, že sa za svojimi slovenskými fanúšikmi vydá znova, tentoraz v rámci Divokej Bill SK Tour 2012. Od 15. novembra do 1. decembra kapela absolvuje osem vystúpení.

Turné odštartuje v Bratislave, následne sa ukáže v Košiciach, Prievidzi, Banskej Bystrici, Nitre, Trenčíne, Nových Zámkoch a napokon v Žiline.

Predaj lístkov na bratislavský koncert:  Predpredaj.sk

Skupina si pred koncertami ešte musí doliečiť angíny, ktoré jej členovia chytili na miniturné po Veľkej Británii. Absolvovali ho v autobuse s rakúskou skupinou Mr. Wu. "Dohromady nás bolo 15 chalanov. Jednoducho sme pred klub, kde sme hrali, zaparkovali autobus, ktorý bol zároveň našou šatňou. Mohli sme si urobiť čaj, kávu, pokecať, pozrieť si film, zabaviť sa s fanúšikmi a keď toho bolo dosť, tak sme si vyliezli hore do svojej postele. Prosto rock and roll," uviedol líder kapely Vašek Bláha.

Členov formácie Divokej Bill v súčasnosti zamestnáva aj nahrávanie šiesteho štúdiového albumu. Polovicu materiálu majú hotovú, pričom novinky predstavia aj na Slovensku. Niektoré pesničky na slovenskej pôde dokonca vznikli. "Minulý rok sme u vás začali hrávať pesničku Vstávej, ktorá bola ako prvá hotová na nový album. Na Slovensku vznikol nápad aj na ďalšiu pecku, ktorú už tiež hráme. Volá sa Kone a je inšpirovaná motorkami," prezradil Bláha.

Prehľad Divokej Bill SK Tour 2012 

15.11. - Bratislava, MMC (kúpiť lístky)
16.11. - Košice, Colloseum 
17.11. - Prievidza, Diwadlo 
27.11. - Banská Bystrica, Klub 77 
28.11. - Nitra, Nová Pekáreň 
29.11. - Trenčín, Piano 
30.11. - Nové Zámky, CCX 
1.12. - Žilina, Smerr Pub

Divokej Bill - Malování

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla PR manažérka Maca Schmidtová. 

Súvisiaci interpreti: Divokej Bill