Na slovenský hudobný trh prichádza nová speváčka, ktorá už v piatok predstaví svoj debutový videoklip. Zatiaľ zverejnila len jednu pieseň, no už teraz je jasné, že ide o jedinečný talent s veľkým hlasom. Dámy a páni, spoznajte 19-ročnú Barbaru Weiss, ktorú skúsení hudobníci prirovnávajú k Amy Winehouse.

Okrem výbornej angličtiny, krásne zafarbeného hlasu a prejavu túto myšlienku podporuje aj fakt, že svoj debutový singel nahrávala s bubeníkom, ktorý so svetoznámou britskou speváčkou hrával. Prvou zverejnenou skladbou nového slovenského objavu bude singel Lies. Ten je predzvesťou pripravovaného albumu s na Slovensku ojedinelou hudobnou koncepciou. Spája viaceré hudobné štýly (pop, soul, blues...), pričom v "na mieru šitých" skladbách vyniká Barbarina špecifická farba hlasu a zaujímavo aranžovaná dychová sekcia.

Bubeník Amy Winehouse nemohol uveriť vlastným ušiam

"Projekt má ambíciu byť medzinárodný, čo by sa podľa aktuálnych reakcií najmä zahraničných huobníkov malo podariť," hovorí Peter Stankovský, producent spoločnosti PS production s.r.o., ktorá debut mladej speváčky zastrešila. "Veľkým úspechom je už len to, že na nahrávaní singlov sa nám podarilo spolupracovať s bubeníkom svetových rozmerov – s Andrem Antunesom. Je to brazílsky hudobník, ktorý hrával napríklad s takými menami ako Sinéad O'Connor či Amy Winehouse. Je to tak trochu irónia, pretože práve k Amy Winehouse je Barbara Weiss prirovnávaná. Andre sám, keď si ju vypočul, nemohol uveriť vlastým ušiam. Je to človek, ktorý zbytočne neplytvá slovami, a tak sme sa prakticky okamžite pustili do práce."

Unikátom je, že bubeník si dokonca aj zahral vo videoklipe k debutu Lies. "Andre nie je vyslovene extrovertný typ, má rád hudbu, ale kamery a podobné veci okolo toho už menej. Počas svojej dlhej hudobnej kariéry účinkoval doslovne iba v pár klipoch. Preto aj to, že súhlasil s účasťou na nakrúcaní videoklipu, považujeme za veľký prejav priazne a svojím spôsobom poklony voči Barbarinmu talentu," dodal Peter Stankovský.

Pozrite si krátky teaser videosingla, ktorý bude mať premiéru už tento piatok, 7. novembra. Ak vás ukážka zaujala, celú pieseň si môžete už teraz zakúpiť na iTunes alebo Cdbaby.com. Ďalšie informácie a aktuálne novinky o Barbare Weiss môžete sledovať na jej oficiálnej Facebook stránke a na Twitteri.


Barbara Weiss je 19-ročná speváčka z Bratislavy. Jej vášeň pre hudbu začala už v detstve. Veľkú zásluhu mal na tom určite otec, ktorý bol tiež hudobníkom. Neskôr zdokonaľovala svoje vedomosti o hudbe a technike spevu na konzervatóriu, kde študovala muzikálový spev. V súčasnosti študuje okrem spevu aj čínštinu na Univerzite Komenského v Bratislave.

Jej spevácky debut je ambicióznym medzinárodným projektom - nahrávala ho formácia PSP Syndicate, zložená z top slovenských, ale aj zahraničných hudobníkov pod vedením saxofonistu Erika Rothensteina. Sprievodné vokály naspievala írsko-nigérijská speváčka Esosa Ighodaro.

Spoločnosť PS Production s.r.o. vznikla so zámerom vytvoriť platformu pre profesionálnych hudobných umelcov a obohatiť slovenskú scénu aj svet o nový prístup k hudbe. Prvoradým cieľom spoločnosti je tvoriť a propagovať originálnu hudbu, ale aj komplexnejšie projekty spájajúce viaceré druhy umenia.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Pavol Jaroščák zo spoločnosti PS Production s.r.o.