Kúsok z legendárneho anglického štúdia Rockfield, v ktorom nahrali Queen svoju Bohemian Rhapsody, či Coldplay svoju prvú medzinárodne úspešnú skladbu Yellow, sa dostane už v utorok 9. decembra na Slovensko. Privezie ho so sebou stálica českej hudobnej scény Chinaski, ktorá svojím novým albumom opäť dvíha latku kvality vyššie.

Nahrávka nesie názov Rockfield a v bratislavskom klube LOFT ho kapela pokrstí koncertom pre médiá a limitovaný počet fanúšikov. Chinaski odohrajú kompletne celý album, vrátane nového singla Každý ráno, ktorý odpremiérovali naživo cez víkend na odovzdávaní cien Český slavík 2014. Z galavečera si odniesli strieborného slávika v kategórii Hudobná skupina, svojho v poradí už jedenásteho, a zároveň sa vystúpením s čerstvou novinkou postarali o jeden z mála sviežich momentov inak nudného a nezaujímavého večera.

Na koncerte v Bratislave samozrejme pridajú aj svoje najväčšie hity, ktoré za viac než dve desaťročia ich pôsobenia na hudobnej scéne zľudoveli. V predaji sú posledné vstupenky, do predaja bolo totiž uvoľnených len 100 lístkov. Väčšie turné s novým albumom kapela chystá na jar budúceho roka. Utorkové vystúpenie bude teda exkluzívnou premiérou nového koncertného programu.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Splnený sen

Album Rockfield patrí momentálne k najpredávanejším albumom v Čechách a prvý singel z neho Víno, ktorý doprevádza aj úspešný seriál TV Prima Vinaři, a je už niekoľko týždňov najhranejšou skladbou v českých rádiách. Domáci krst dlho očakávaného albumu, ktorý Chinaski nahrávali s producentom Manic Street Preachers Gregom Haverom, prebehol koncom októbra v Hard Rock Cafe Praha.

"Prežívame obdobie, keď sa cítime vo forme. Veríme si viac než kedykoľvek predtým a to hlavne vďaka fanúšikom, ktorí sú našim motorom," hovorí kapelník Chinaski, gitarista František Táborský. "Chceli sme im dať niečo viac – dobrý zvuk so svetovo uznávaným producentom v jednom z najlepších štúdií na svete. Každý z nás odmalička počúval všetky tie slávne britské kapely a mal sen, že raz bude nahrávať v rovnakom štúdiu ako oni. A teraz pre nás nastal ten čas a hlavne prišla možnosť si taký sen splniť," doplnil.

Podľa speváka Chinaski Michala Malátného skupina v štúdiu Rockfield nahrala dospelé a suverénne nahrávky. "Album drží pokope ako celok. Sú za tým štyri roky práce, ktoré zavŕšilo stretnutie s Gregom Haverom, ktorý svojim fantastickým spôsobom doň dodal presne to, čo nám chýbalo," povedal o albume Malátný.

"Greg nás odviezol ďaleko od domova, nikto z nás sa nemusel večer nikam vracať, takže sme sa sústredili len na prácu. Predtým sme pracovali tak, že sme všetky pesničky naskúšali do poslednej noty, teraz sme nechali otvorené formy a v štúdiu sme viac experimentovali," doplnil líder kapely. Album podľa neho vznikal síce v rýchlom tempe, ale zároveň veľmi ľahko a príjemne. "Nič podobné som ešte nezažil. Samozrejme k tomu pomohla aj atmosféra legendárneho štúdia. Mám z albumu veľkú radosť a myslím si, že skoro každá pesnička z neho by mohla byť singlom," dodáva spevák, mimochodom, čerstvý otecko dcérky Frídy, ktorá sa narodila dnes. Blahoželáme!

Lístky na exkluzívny bratislavský koncert sú v predaji na Predpredaj.sk.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Tomáš Beran

Súvisiaci interpreti: Chinaski