Americký producent, spevák a rapper Pharrell Williams predstavil skladbu s názvom Able, ktorú nahral na soundtrack pripravovanej snímky Skryté čísla režiséra Theodora Melfiho.

Štyridsaťtriročný Pharrell Williams má na starosti celý soundtrack spomínaného filmu, pričom celkovo naň prispel až ôsmimi piesňami. Z nich už predtým zverejnil skladby Surrender, Runnin' Crave a I See A Victory, pričom v prvej menovanej hosťuje speváčka Lalah Hathaway a na I See A Victory sa podieľala Kim Burrell.

Soundtrack vyjde v piatok 9. decembra, samotný film, na ktorom sa rodák z Virginia Beach podieľa tiež ako producent, sa do slovenských kín dostane 9. marca 2017. 

Snímka Skryté čísla je adaptáciou knihy Hidden Figures (2016) od Margot Lee Shetterly a prerozpráva príbeh troch Afroameričaniek - Katherine Johnson, Dorothy Vaughan a Mary Jackson. Tie sa podieľali na realizácii prvého amerického pilotovaného orbitálneho letu, ktorý v rámci misie Mercury-Atlas 6 absolvoval v roku 1962 astronaut John Glenn. 

Hlavné postavy stvárnia Taraji P. Henson (Katherine Johnson), Octavia Spencer (Dorothy Vaughan) a Janelle Monáe (Mary Jackson). V snímke si zahrajú aj Kevin Costner, Kirsten Dunst, Glen Powell, Mahershala Ali či Jim Parsons. Autormi scenára sú spomínaný Theodore Melfi a Allison Schroeder. 



Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Luca Bruno

Súvisiaci interpreti: Pharrell Williams