Nedeľu 4. decembra možno bez preháňania označiť za vrchol aktuálne prebiehajúceho turné Richarda Müllera aj jeho celoročného snaženia. Nielenže mu v Bratislave tlieskala dvakrát vypredaná Stará tržnica, ale počas koncertu prevzal aj ocenenie za svoj dvojnásobne platinový najnovší album 55.

To najlepšie tour Richarda Müllera nemohlo mať lepšie vyvrcholenie ako to, ktoré ho čakalo včera v Bratislave. Už po niekoľkýkrát za posledné roky musel v hlavnom meste pre veľký záujem odohrať nie jeden ale dva koncerty v ten istý deň. Odmenou za náročný program mu bolo okrem fanúšikovských ovácií aj ocenenie, ktoré prevzal z rúk riaditeľa vydavateľstva Universal Music Slovakia Petra Riavu. Jeho nový album s názvom 55 si zakúpilo už viac než sedemtisíc poslucháčov, vďaka čomu spevák získal dvojnásobnú platinu.

"Nesmierne ma to teší, naozaj si veľmi vážim, že fanúšikovia mi stále zachovávajú priazeň. Cítim sa úžasne, jednoducho dvojplatinovo," hovorí nadšený Richard Müller. Jeho aktuálne turné je pokračovaním úspešnej jarnej šnúry s jeho najobľúbenejšími hitmi, no v jesennej časti pridal do setlistu aj novinky z úspešnej platne. "Do programu sme zaradili aj dve skladby z nového albumu - pesničku Julia Roberts a titulný song 55. Som rád, keď aj naživo vidím, že sa ľuďom naozaj páčia," dodáva.

Richard Müller a Peter Riava Zdroj: René MikoRichard Müller a Peter Riava

Výnimočnosť atmosféry v Starej tržnici podčiarklo aj prevedenie dvoch legendárnych hitov Tlaková níž a Cigaretka na dva ťahy s exkluzívnym hudobným hosťom. Tým bol famózny český gitarista Michal Pavlíček, ktorého diváci patrične ocenili dlhotrvajúcim standing ovation. Podrobnejšiu reportáž z koncertu vám prinesieme zajtra.

Richard by podobný zážitok najradšej doprial všetkým svojím priaznivcom. "Fanúšikovia sú všade skvelí, nerobím rozdiely medzi slovenskými mestami a naozaj som vďačný za každého poslucháča kdekoľvek. Máme za sebou už väčšinu turné, ale ešte pár koncertov nás čaká. Teším sa ešte na Nitru, Brno, Žilinu, Ružomberok, Prievidzu aj Trenčín. Verím, že to vyjde rovnako úžasne ako doteraz," uzatvára spevák.

V rámci To najlepšie tour už precestoval takmer Slovensko i Česko pred sebou má pár posledných koncertov, ktoré si plánuje dokonale užiť. Na turné ho sprevádza gitarista Peter Markuljak, klávesista Matej Benko, kontrabasista Martin Gašpar, hráč na dychové nástroje Michal Žáček a bubeník a kapelník Juraj Kuchárek.

Zostávajúce koncerty To najlepšie tour Richarda Müllera:

5. 12. - Nitra, PKO 
6. 12. - Brno, Janáčkovo divadlo 
8. 12. - Žilina, Dom Odborov - vypredané
9. 12. - Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku
11. 12. - Prievidza, Športová hala
13. 12. - Trenčín, Piano Club - vypredané

Vstupenky:  Predpredaj.sk 

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Richard Müller