Blížiacu sa verejnú rozlúčku so zosnulým frontmanom anglickej kapely Motörhead Lemmym budú vysielať naživo. Podujatie, ktoré sa uskutoční v sobotu 9. januára na celom Sunset Strip v kalifornskom meste West Hollywood, budú môcť fanúšičky a fanúšikovia hudobníka sledovať na oficiálnom Youtube kanáli formácie.

Prenos sa uskutoční v čase od 17:00 do 21:00 miestneho času, v našom časovom pásme to bude od 2:00 do 6:00 v noci zo soboty na nedeľu. Ian Fraser "Lemmy" Kilmister zomrel 28. decembra v Los Angeles, len štyri dni po 70. narodeninách. Skonal v dôsledku agresívnej rakoviny, o ktorej vedel iba dva dni. Po úmrtí hudobníka Motörhead ukončili činnosť. 

Rozlúčka s hudobníkom sa mala pôvodne konať len v jeho obľúbenej reštaurácii Rainbow Bar & Gril vo West Hollywoodel, no organizátori sa rozhodli pre veľký záujem využiť celú spomínanú časť Sunset Boulevard. Reštaurácia, v ktorej sa napokon bude konať súkromná spomienka na zosnulého, bude niekoľko hodín zatvorená. Rodina a priatelia Lemmyho si uctia jeho pamiatku aj na cintoríne Forest Lawn Memorial Park v Hollywoode.

Po spevákovom úmrtí spustili fanúšikovia kampaň s cieľom dostať hit Ace of Spades na prvé miesto v britskom singlovom rebríčku. Skladba z roku 1980 sa v tejto hitparáde dostala po vydaní najvyššie na 15. priečku. V súčasnosti je na deviatom mieste. 


Motörhead sa na hudobnej scéne pohybovali od roku 1975 a na konte majú 22 štúdioviek. Medzi ich najznámejšie skladby patria aj Motörhead, Overkill, Bomber či Iron Fist. Poslednú zostavu kapely tvorili Ian "Lemmy" Kilmister (spev, basgitara), Phil "Wizzö" Campbell (gitara, vokály) a Mikkey Dee (bicie). Motörhead sa umiestnili na 26. priečke v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov histórie podľa televízie VH1. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/OfficialMotorhead

Súvisiaci interpreti: Motörhead