Anglický spevák Ed Sheeran sa po ročnej odmlke vrátil na sociálne siete a fanúšikom nezostal nič dlžný. Dnes ráno predstavil dvojicu nových singlov, ktorými chce ukázať dve rôzne strany svojej hudobnej tvorby. Ako sám uviedol, momentálne pracuje na treťom albume, z ktorého je nadšený.

Dve nové skladby zverejnil Ed Sheeran spolu s lyric videami. Na písaní modernej popovej piesne o láske s názvom Shape of You s 25-ročným muzikantom spolupracovali Johnny McDaid a Steve Mac, ktorý spolu so Sheeranom novinku aj produkoval.


Pieseň Castle On The Hill je hudobne konzervatívnejšia, no nemenej chytľavá. Spevák sa v texte plnom emócií a nostalgie v spomienkach vracia do mestečka Framlingham v Suffolku, kde prežil väčšinu svojho detstva. Na tvorbe a produkcii skladby sa okrem neho podieľal aj Benny Blanco.


Spevák svoj úmysel oddýchnuť si od sociálnych sietí oznámil koncom roka 2015, kedy vysvetlil, že sa chce venovať nahrávaniu nového materiálu a cestovaniu po svete. Jedno aj druhé želanie si už, zdá sa, naplnil a je späť. Včera sa dokonca na Twitteri objavila informácia o názve pripravovaného albumu. Na albumy + (2011) a x (2014) nadviaže štúdiovou novinkou s ďalším "kalkulačkovým" názvom ÷.

S oboma doteraz vydanými nahrávkami sa mu podarilo dobyť UK Chart a s druhou ovládol aj americký albumový rebríček Billboard 200. Podarilo sa mu tiež získať napríklad dve ceny Grammy, štyri BRIT Awards či dve Ivor Novello Awards.

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: Nme.com, SITA)
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran