Rocková skupina Tublatanka, ktorá tento piatok v Bratislave pokrstí svoj aktuálny výberový album, má už jeden krst za sebou. Nedávno vydané CD s názvom "Cítim sa fajn - Najväčšie hity No. 3" uviedol v pražskej Retro Music Hall do života Peter Nagy. Slovenský krst sa uskutoční v Ateliéri Babylon, lístky si môžete zakúpiť na Predpredaj.sk.

Rovnako ako v Bratislave, kde nahrávku pokrstí Jožo Ráž, aj v susednom hlavnom meste si členovia Tublatanky za krstného otca vybrali hudobníka zo svojej generácie. "S Petrom Nagyom sa poznám skoro 30 rokov a sme kamaráti. V podstate sme spolu začínali v skorých 80-tych rokoch na československej hudobnej scéne, a tým pádom sme veľa spolu zažili. Za krstného otca som si Peťa vybral preto, lebo ho uznávam. Je veľmi pracovitý, zložil a nahral veľa dobrých albumov a odohral stovky vydarených koncertov," hovorí spevák a gitarista Maťo Ďurinda.

V Retro Music Hall si fanúšikovia užili dvojhodinový koncert najväčších hitov. Atmosféru vygradoval Peter Nagy, ktorý nový album pokrstil moravským vínom, vyrobeným špeciálne k 30. výročiu vzniku Tublatanky. "S Tublatankou máme k sebe veľmi blízko. Kedysi Maťo hovoril, že by chcel mať také publikum ako ja. Pretože pod pódiom boli samé pekné baby. A za tých 30 rokov sa mu to presne splnilo… Som rád, že som mohol byť ich krstným otcom. Nový album som pokrstil moravským vínom, ako spojovacím materiálom medzi Čechmi a Slovákmi," prezradil Nagy.

Po výlete do Prahy prichádza Tublatanka potešiť aj svojich slovenských fanúšikov - už v piatok (8.2.) zahrá v klube Ateliér Babylon v Bratislave, v sobotu (9.2.) v Smerr Music Clube v Žiline a 16. marca v klube Collosseum v Košiciach. Frontman Maťo Ďurinda, basgitarista Ďuro Topor a bubeník Peťo Schlosser sľubujú poctivý dvojhodinový koncert, v ktorom kapela fanúšikom naživo predstaví výberový album "Cítim sa fajn - Najväčšie hity č. 3". Okrem overených hitov zahrá Tublatanka aj nový singel, bonusovú pieseň Nový vírus.

Vstupenky na koncert v Ateliéri Babylon:  Predpredaj.sk


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Peter Nagy, Tublatanka