Slovenská formácia Kvety v podpaží si minulý rok k okrúhlemu výročiu darovala darček v podobe EP Skorocel, ktoré vychádza aj na CD nosiči. Z nahrávky formácia najnovšie predstavila singel Prázdne slová, ktoré podporila aj umeleckým klipom.

Prázdne slová je názov skladby, ktorej klip prezrádza veľa doslova aj bez slov. "V slovách sa vieme riadne zamotať. Strácajú mnohokrát svoj význam v spleti interpretácií. Koľko pravdy skrýva ublížená duša, ktorej nemý vzlyk rozospieva jeseň. Symbolickou očistou chladom a vodou - samota v jednote s prírodou zanechá smútok tam, kde začína život," opisuje myšlienku nového singla spevák a gitarista Martin "Lecho" Lechman.

Video k piesni natáčali počas decembra na malom jazere Turzov pri Gelnici a v kováčskej dielni v Prešove. Lecho sa počas nakrúcania ocitol aj v mrazivej vode spomínaného jazera. Režisérom klipu je Jaroslav "Jaris" Vaľko, známy vďaka spolupráci s kapelami Komajota, Nocadeň, s Katkou Knechtovou, Adamom Ďuricom či Martinom Harichom.


Hudba skupiny Kvety v podpaží je kombináciou slovenských textov a aktuálne znejúceho gitarového popu. Nové EP Skorocel bolo nahrávané počas jesene v štúdiách S32 a Klakson, ale aj v kapelovej skúšobni. Jeho producentom je Lukáš "Kolja" Kolivoška (IMT Smile), ktorému sa podarilo docieliť, že album pôsobí veľmi kompaktne a zároveň pestro. Nachádza sa na ňom päť skladieb, ktoré vynikajú dômyselnými aranžmánmi a bohatou inštrumentáciou.

Skorocel vychádza na CD nosiči v limitovanej 100 kusovej edícií s ručne vyrábaným a maľovaným obalom. Pod botanické kresby skorocelu na obale sa podpísala grafička Natlia. CD-čká budú k dispozícií aj na krste v košickej Kotolni, ktorý sa uskutoční 13. februára. Na túto špeciálnu príležitosť si kapela prizvala aj hostí, ktorí tento koncert spolu s atmosférou Kotolne spravia neopakovateľným.

Redakciu Hudba.sk za kapelu Kvety v podpaží informoval Martin Lechman.

Foto: Facebook.com/kvetyvpodpazi