Samuel Tomeček v stredu vo veľkom štýle pokrstil svoj nový album s názvom Nespím. Ako krstné mamy mu pri tom asistovali dve šarmantné dámy - moderátorka Adela Banášová a podnikateľka Eva Rezešová-Džodlová. To, čím CD pokrstili a čo mali na sebe oblečené, absolútne korešpondovalo s názvom albumu.

Novú štúdiovku totiž uviedli do života originálne a netradične - na sebe mali oblečené pyžamá a album pokrstili perím z vankúša. "Na krste som sa cítil vynikajúco. Všetko vyšlo podľa mojich predstáv. Obe krstné mamy účinkovali v mojich videoklipoch. Sú to krásne, inteligentné a úspešné ženy a spája nás samozrejme aj priateľstvo. Keďže hudobní hostia na albume sú samí muži, tieto dve dámy to perfektne vyvážili," prezradil Samuel Tomeček svoje pocity po slávnostnom krste hudobnej novinky.

Novinka Nespím sa od predošlých dvoch rockových albumov Mladý a drzý (2005) a Ako v nirváne (2009) líši najmä žánrom. Spevák tentokrát stavil na svoje pocity a vytvoril multižánrové dielo zložené zo štýlov ako rock, pop, funky či reggae. "Album je vyjadrením môjho postoja k hudbe. Nezáleží na žánri, pokiaľ hudba baví ľudí a pokiaľ sa bavíme my na pódiu," povedal Samuel, ktorý je na hudobnej scéne už 11 rokov.

Prečítajte si: Samuel Tomeček sa na albume Nespím predstavil ako veľký milovník žien

Nespím je Tomečkovo životné motto

Jednotlivé single a videoklipy spevák fanúšikom sprístupňoval postupne počas celého nahrávania albumu. Titulnou skladbou albumu sa stala pieseň Nespím, ktorú Samuel zverejnil ešte v lete 2015. Videoklip k nej vznikol pod taktovkou skúseného kameramana Jána Jančoka známeho pod pseudonymom DoubleJ a sexi učiteľku si v ňom zahrala podnikateľka Eva Rezešová-Džodlová. Za produkciou skladby stojí Samuel so svojim gitaristom a spolutvorcom albumu Samuelom Kovácsom. "Nespím je hlavné motto môjho života a je aplikovateľné vo všetkých smeroch. Nespím pre krásne ženy, nespím pre hudbu, nespím pre akademický život. Je to univerzálne slovo, ktoré sa stalo súčasťou môjho života a myslím, že moje nové CD si zaslúži jeho názov," vysvetlil s úsmevom Samuel Tomeček.

Na hudobnej novinke nájdete skladby v slovenskom aj anglickom jazyku. Celosvetový jazyk si zaslúži svetovú produkciu, Samuel sa preto obrátil na producentské duo Littlebeat (Martin "Maxo" Šrámek a Andrej Hruška), ktoré je podpísané pod hitmi Celeste Buckingham či Majka Spirita. Väčšinu albumu však spevák nahrával vo svojom vlastnom štúdiu Fair Play Music, ktoré taktiež svojim názvom vystihuje spevákov postoj k hudbe.


Spoluprácu a hosťovanie na štúdiovke Nespím prijali spevák Igor Kmeťo ml. a raperi Suvereno a Rakby. "Vytvorili sme skladbu Generation, ktorá je funky a kto na Slovensku by sa k nej hodil viac ako Igor Kmeťo? Bola to výzva, keďže skladba je v anglickom jazyku. V štúdiu sme sa teda poriadne zabavili. Spolupráce s Rakbym a Suverenom prišli prirodzene, nakoľko aj ja som hosťoval na ich albumoch. Som rád, že tieto skvelé osobnosti prijali pozvanie pri nahrávaní môjho CD," dodal Samuel.

Ďalšími zaujímavými menami, ktoré s Tomečkom na albume spolupracovali, sú napr. Mário "Gapa" Garbera (saxofonista IMT Smile), Katka Ščevlíková (Milujem Slovensko, X Factor), Shomi (raper, freestyler), Mišo Biely a ďalší. Celkovo sa na novom CD podieľalo 25 ľudí vrátane hostí, textárov a hosťujúcich muzikantov.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Andrea Pivarčiová.

Foto: Peter Ondrejka

Súvisiaci interpreti: Samuel Tomeček