Ďalšie štyri mená predstavuje piešťanský Grape festival. Do programu pribudli Novozélanďania The Naked And Famous, Američanka Zola Jesus a britskí nováčikovia Formation a Haus.

Kapela The Naked And Famous zahviezdila hneď svojim albumovým debutom Passive Me, Aggressive You z roku 2010. Na domácich New Zealand Music Awards získali osem ocenení, z toho napríklad Kapela roka, Album roka alebo Singel roka. Skladby Young Blood, Punching In A Dream, Girls Like You alebo No Way sa okamžite presadili aj celosvetovo a kapela bola vyhľadávaným interpretom na všetkých významných festivaloch.

"Snažíme sa ich dostať na festival už šesť rokov a konečne sa nám to podarilo," prezradil za organizátorov Grape festivalu Ján Trstenský. Vyšlo to v ideálnom čase, skupina totiž minulý rok vydala pozitívne hodnotený tretí album Simple Forms. Okrem známych hitov tak v Piešťanoch predstaví aj nové skladby. Fanúšikovia elektropopu s kombináciou rockovej energie a chytľavých melódií sa majú na čo tešiť.


"Američanka Zola Jesus má zaujímavý hlas podporený podmanivým elektropopom, už minulý rok sme komunikovali s jej agentom, ale nakoniec v lete nebola v Európe," približuje spoluorganizátor festivalu ďalší zaujímavý prírastok v programe.

Rodáčka z amerického Phoenixu, vlastným menom Nika Roza Danilova, má predkov z Ruska, v jej žilách však koluje aj nemecká, slovinská a ukrajinská krv. Na svojom konte má päť radových albumov. Žánrovo sa dá zaradiť do škatuľky elektropop, jej hlas pripomína legendárnu Siouxie Sioux z formácie Siouxie And The Banshees.


"Zvyšné dve mladé kapely objavil náš booker David Urban na showcase festivale International Festival Forum v Londýne a veríme, že sa čoskoro naplno presadia na hudobnej scéne," dodal Trtenský o ďalších dvoch kapelách FormationHaus, ktoré by mohli byť pre návštevníkov príjemným prekvapením. Obidve hrajú veľmi zaujímavý, zvukovo vyzretý indie pop s prvkami rôznych žánrov od rocku až po tanečnú hudbu. Skvelú skladbu Pleasure od Formation môžete nájsť na soundtracku počítačovej futbalovej hry FIFA 17.

Festival Grape sa uskutoční 11. a 12. augusta na letisku v Piešťanoch. Skôr potvrdenými menami sú Two Door Cinema Club, Moderat, Tom Odell, Metronomy, Aurora, Cigarettes After SexJúniús Meyvant.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Denisa Chylová. Článok sme upravili a doplnili. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach grapefestival.sk a www.facebook.com/grapefest.

Súvisiaci interpreti: The Naked and Famous, Zola Jesus