Téma predsudkov je v hip-hopových textoch celkom častá, no Bekim ju vo svojej skladbe posunul do úplne nového levelu. Môže za to hlavne fakt, že je ochrnutý, a preto má s predsudkami oveľa väčšie skúsenosti než iní interpreti. Z domácej scény tu máme tiež novú skladbu od Druhej Strany, ktorá pripravuje po rokoch nový album. A ako vždy aj množstvo noviniek z USA.

Bekimovi, ktorý sa vlani zviditeľnil v projekte Srdce pre deti, v novinke s názvom Predsudky sekunduje Plexo, pričom dvojica k tejto spolupráci už stihla nakrútiť aj video. V ňom hlavný protagonista po vlaňajšej skladbe Chyť ma, ak to dokážeš opäť potvrdzuje, že svoj neľahký životný údel neberie smrteľne vážne a dokáže si z neho robiť srandu. Aj napriek serióznemu posolstvu skladby sa navyše obaja rapperi vyhli klišé a zbytočnému pátosu, čím ešte viac zvýšili jej kvalitu. Viac o Bekimovi

Bekim feat. Plexo - Predsudky

Miky Mora a Moloch Vlavo, dohromady známi ako Druhá Strana, prednedávnom oznámili, že po dlhých rokoch pripravujú nový spoločný album. Tento týždeň sa fanúšikovia tejto petržalskej formácie dočkali prvého singlu, ktorým sa stala skladba Čo si jak?!, pričom von sa dostal priamo v podobe klipu. Samotný album by mal vyjsť v druhom štvrťroku s tým, že na ňom nebudú žiadni hostia.

Druhá Strana - Čo si jak?!

V rámci svojej remixovej série priniesol Big Boi tento týždeň mash-up s názvom King Shit, v ktorom skombinoval svoju skladbu In The A (feat. T.I. & Ludacris) s piesňou Run For Cover od dvojice Kito & Reija Lee.

Big Boi feat. T.I., Ludacris, Kito & Reija Lee - King Shit

Smif N Wessun predstavili už tretí klip k ich vlaňajšiemu EP s názvom Born And Raised. Po titulnej skladbe a tracku Solid Ground sa vizuálu dočkala aj vec Shots In The Dark, v ktorej hosťuje Jahdan Blakkamoore.

Smif N Wessun feat. Jahdan Blakkamoore - Shots In The Dark

Atmosphere, ktorí pred dvoma týždňami zverejnili video k skladbe Bob Seger, ohlásili, že 6. mája vydajú svoju ôsmu štúdiovku Southsiders. Spomínaný track sa však na nej nachádzať nebude. Prvým singlom sa tak stala skladba Bitter, ktorú predstavili spoločne s termínom vydania, coverom a tracklistom.

Atmosphere - Bitter

Homeboy Sandman má niečo vyše týždňa vonku nové EP White Sands, ktoré produkoval Angličan Paul White, a preto bolo iba otázkou času, kedy predstaví aj prvé video. Dočkali sme sa tento týždeň, keď dorazil klip ku skladbe Bad Meaning Good.

Homeboy Sandman - Bad Meaning Good

Lupe Fiasco stále pracuje na svojej novej štúdiovke Tetsuo & Youth, z ktorej ešte v októbri predstavil singel Old School Love. Najnovšie zverejnil skladbu Thorns & Horns, v ktorej hosťuje Ab-Soul, no zatiaľ nie je známe, či sa na spomínanom albume nakoniec aj objaví.

Lupe Fiasco feat. Ab-Soul - Thorns & Horns

S novým videom sa tento týždeň pochválili aj ¡Mayday!. Ďalším kandidátom na klip z ich vlaňajšej štúdiovky Believers sa stala pomalšia skladba Good Pressure.

¡Mayday! - Good Pressure

Formácia The UN v zložení Roc Marciano, Dino Brave, Mike Raw a Laku vydala pred desiatimi rokmi svoj debutový a zatiaľ aj posledný album UN Or U Out. Vtedy sa mu veľa pozornosti nedostalo, no keďže Roc Marciano sa medzitým stal jedným z najuznávanejších undergroundových rapperov, Fat Beats Records a Frozen Files sa rozhodli túto bezpochyby kvalitnú nahrávku vydať 15. apríla nanovo. Ako ukážku z nej si môžete teraz pustiť skladbu Game Of Death (G.O.D.), ktorú neprodukoval nikto menej významný než Pete Rock.

The UN - Game Of Death (G.O.D.)

A na záver trochu zjemníme, keďže tu máme novinky od Aloe Blacca a Janelle Monáe. Ako prvý je na rade Aloe, ktorý momentálne propaguje svoju novú štúdiovku Lift Your Spirit. K tomuto účelu slúži aj nové video ku skladbe The Man. Viac o klipe si môžete prečítať TU.

Aloe Blacc - The Man

Janelle Monáe v utorok zas predstavila novú skladbu What Is Love, ktorú nahrala na soundtrack animovanej snímky Rio 2. Do filmu, ktorý sa do slovenských kín dostane 10. apríla, speváčka taktiež prepožičala svoj hlas.

Janelle Monáe - What Is Love

Autor: Miguel Mitchél
Foto: YouTube

Súvisiaci interpreti: Aloe Blacc, Druhá Strana